Presidentti Niinistö osallistuu ensi viikolla puolustusyhteisö JEF:in kokoukseen Lontoossa, aiheena Ukrainan sota

Presidentti Sauli Niinistö matkustaa ensi viikolla Britanniaan Lontooseen osallistuakseen JEF-maiden päämieskokoukseen. Kokous järjestetään maanantaina ja tiistaina.

JEF tulee sanoista Joint Expeditionary Force, ja kyseessä on Britannian johtama kansainvälinen nopean toiminnan joukko, jota on tarkoitus käyttää kriisinhallintaoperaatioissa.

Kokouksessa on määrä keskustella sodasta Ukrainassa ja Euroopan turvallisuustilanteesta, tiedottaa Tasavallan presidentin kanslia.

Kokous järjestetään Britannian pääministerin Boris Johnsonin aloitteesta, ja siihen on kutsuttu edustajat kaikista kymmenestä JEF-puolustusyhteistyössä mukana olevista maista. 

Lisäksi Niinistön ohjelmassa on kahdenvälisiä tapaamisia.

Mikä on JEF?

Joint Expeditionary Force on Britannian johtama monenvälinen puolustusyhteistyökehys, jossa ovat mukana Iso-Britannian ja Suomen lisäksi Alankomaat, Islanti, Latvia, Liettua, Norja, Ruotsi, Tanska ja Viro. 

Tavoitteena on kehittää osallistujamaiden sotilaallisia valmiuksia yhteisillä harjoituksilla, ennaltaehkäistä erilaisia kriisejä sekä tarvittaessa toimia yhdessä kriisitilanteissa. 

JEF:n pääasiallinen toimintaympäristö on Pohjois-Eurooppa ja Itämeren alue.

JEF-maiden päämiehet tapasivat edellisen kerran 25. helmikuuta etäyhteydellä. 

8:30
Katso myös: Näin Niinistön ja Putinin tapaamiset ovat sujuneet vuosien varrella – Nato usein puheissa

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja