Presidentti Biden, 79, peruu työmatkansa koronatartunnan takia – näin hän kuvailee vointiaan

0:18
Presidentti Joe Biden, 79, sairastui toistamiseen koronaan – näin hän kuvailee vointiaan

Presidentti Biden julkaisi videotervehdyksen Valkoisen talon terassilta saatuaan positiivisen testituloksen toistamiseen lauantaiaamuna paikallista aikaa. 

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden, 79, ilmoitti eilen saaneensa jo toistamiseen positiivisen koronatestituloksen

Katso jutun alussa olevalta videolta, miten liki 80-vuotias presidentti kuvaili vointiaan videotervehdyksessään Valkoisen talon terassilta. 

Presidentti Biden sai ensimmäisen kerran positiivisen testituloksen 21. heinäkuuta. Hän oli eristyksessä keskiviikkoon saakka, mutta sai positiivisen testituloksen lauantaiaamuna paikallista aikaa.

Uutistoimisto Reutersin Biden on jälleen eristyksessä, minkä takia hän joutuu Valkoisen talon mukaan perumaan matkansa Wilmingtoniin ja Michiganiin. 

Bidenin lääkärin Kevin O’Connorin mukaan uusiutuva positiivinen testitulos on todettu pienellä osalla potilaita, joille on koronataudin hoidossa annettu Paxlovid-nimistä koronaviruslääkettä.

Lääkärin mukaan presidentin koronatestit olivat negatiivisia ennen lauantaiaamua. Hänen mukaansa Paxlovid-lääkitystä ei tarvitse aloittaa uudelleen, sillä presidentti on ainakin toistaiseksi oireeton.

0:21
Näin presidentti Joe Biden kuvaili vointiaan aiemmin ensimmäisen positiivisen testituloksensa jälkeen – katso video

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja