Presidentin vaimo auttoi monta päihteiden viemää julkkista kuiville

Amerikkalaisjulkkisten kenties suosituin vieroitushoitola on Betty Fordin klinikka Kaliforniassa.

Etelä-Kaliforniassa sijaitsevan päihdeklinikan perustaja oli presidentti Gerald Fordin vaimo, Betty Ford. Hän oli itsekin alkoholisti, joka raitistui vuonna 1982. Raitistuttuaan Betty omisti elämäntyönsä kaltaistensa auttamiseksi.

Hän kuoli tämän vuoden heinäkuussa 93-vuotiaana. Tässä muutamia henkilöitä, jotka ovat vierailleet Betty Fordin klinikalla.

"Missä täällä on baari?"

Black Sabbath -yhtyeen laulaja Ozzy Osbourne, 62, tunnetaan lääketieteellisenä ihmeenä. Viime vuonna brittitiedemiehet alkoivat tutkia Ozzyn geenejä, koska kaikkien todennäköisyyksien mukaan miehen pitäisi olla kuollut jo aika päivää sitten hillittömän päihteidenkäytön vuoksi.

Osbournen elämään huumeet tulivat 1970-luvulla. Kun hänen tyttärensä Kelly syntyi vuonna 1984, Sharon-vaimo passitti Ozzyn Betty Ford -klinikalle. Vaimo narrasi hieman miestään kertomalla, että "klinikalla sinut opetetaan juomaan oikein".

Niinpä Ozzyn ensimmäinen kysymys Betty Ford -klinikan respan hölmistyneelle tädille olikin "Missä täällä on baari?". Ozzy oli ajatellut, että klinikalla hänet opetetaan juomaan viskinsä oikein ja ongelmat katoavat. Mies on yrittänyt pysytellä kuivilla lähes 30 vuotta.

– Jotkut päivät ovat hyviä, toiset pahoja. Herään joka aamu rukoillen "Älä anna minun juoda tänään". Se on rankkaa, erityisesti jouluisin, Osbourne on kertonut Hello Magazinelle.

Kolhuinen Cash vietti klinikalla 43 päivää

Amerikkalainen country- ja rock-muusikko Johnny Cash ei myöskään sylkenyt lasiin. Pahan pojan luonne, rankka kiertue-elämä ja päihteiden käyttö ajoivat Cashin vaikeuksiin elämässään.

Cash kirjautui klinikalle vuonna 1983 mahahaavaleikkauksen jälkeen. 51-vuotias-laulaja oli myös katkonut viisi kylkiluuta ja jäänyt koukkuun kipulääkkeisiin. Hän halusi vihdoin päästä irti 20 vuotta kestäneestä päihderiippuvuudesta.

Muusikko vietti klinikalla 43 päivää. Vuonna 1986 Cash kertoi, että vieroituksen jälkeiset kolme vuotta olivat olleet hänen elämänsä parasta ja tuottoisinta aikaa. Cash kuoli vuonna 2003 71-vuotiaana.

Riippuvuudesta toiseen

Huumeet ja rock-ura kulkivat hyvän matkaa käsi kädessä myös Alice Cooperin, 63, tapauksessa. Jo vuosia ennen kuin Ozzy Osbourne puraisi lepakolta pään poikki konsertissa, oli Alice Cooper kunnostautunut kanan teurastamisessa lavalla. Tarina ei kerro, kuinka selvä Cooper oli tempauksen tehdessään vuonna 1969.

Sittemmin myös Cooper on kertonut saaneensa hoitoa Betty Fordin klinikalla. Hän raitistui vuonna 1983. Ryyppämisen tilalle Cooper löysi uuden harrastuksen, golfin. Mies on kirjoittanut aiheesta jopa kirjan: Alice Cooper, Golf Monster: A Rock 'n' Roller's 12 Steps to Becoming a Golf Addict (Crown).

Nykyään Cooperin lempijuoma on diettikokis. Riippuvuuksista hän ei silti ole päässyt eroon.

– Olen vieläkin helposti addiktoituva, joten minun on valittava riippuvuuteni kohteet. En ole ollut naimisissa vaimoni kanssa 33 vuotta vain rakkaudesta vaan koska olen riippuvainen hänestä, Cooper lohkaisi The Sunin haastattelussa pari vuotta sitten.

Myös he tunnetut henkilöt ovat saaneet hoitoa päihderiippuvuuteensa Betty Fordin klinikalla:

Bobby Brown, muusikko

Chevy Chase, koomikko

Tony Curtis, näyttelijä

Jerry Garcia, rokkitähti

Kelsey Grammer, näyttelijä

Corey Haim, näyttelijä

Gregory Harrison, näyttelijä

David Hasselhoff, näyttelijä

William Hurt, näyttelijä

Billy Joel, pianisti

Don Johnson, näyttelijä

Jerry Lee Lewis, rokkitähti

Liza Minnelli, laulaja-näyttelijä

Robert Mitchum, näyttelijä

Elizabeth Taylor, näyttelijä

Keith Urban, country-laulaja

Lähteet:

http://www.thesun.co.uk, http://www.femalefirst.co.uk, http://www.nytimes.com, http://today.msnbc.msn.com/

Studio55.fi/Piritta Palokangas

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja