Mainos

Presidentin kanslia pahoittelee syvästi veteraanipariskunnan kohtelua Linnan juhlissa: "Virhettä ei saa tekemättömäksi, mutta sitä on pyydetty anteeksi"

Iltalehti kertoo, että 92-vuotias sotaveteraani järkyttyi Linnan juhlissa, koska hänen vaimonsa ajettiin kahvitilaisuudesta pois. Haapasalmen pariskunta oli saanut kutsun Linnan juhliin lastensa toivomuksesta. Lasten isoisä on sotaveteraani, joka on palvellut sekä talvi- että jatkosodassa.

Presidentinlinnassa tapahtui illan aikana Iltalehden mukaan kuitenkin ikävä tapahtuma, jonka seurauksena pariskunta poistui itsenäisyyspäivän vastaanotolta aikaisin, surullisina ja järkyttyneinä.

Tasavallan presidentin kanslia vahvistaa MTV Uutisille, että illan aikana kahvihuoneessa tapahtui inhimillinen virhe, mikä on ollut todella harmillista.

Veteraanit ja lotat olivat tänäkin vuonna itsenäisyyspäivän vastaanoton kunniavieraita. Haapasalmien tytär Minna Kettunen, omaa sukuaan Haapasalmi, kertoo Iltalehdessä, että kättelyn jälkeen pariskunta ohjattiin asianmukaisesti veteraanien kahvitilaan. Paikalle oli kuitenkin tullut henkilö, joka oli sanonut tilaisuuden olleen vain veteraaneille. Kettusen äitiä oli kielletty istumasta paikalleen kahvihuoneessa.

Tilanteesta hämmentynyt helsinkiläispariskunta oli selittänyt, että kyseessähän ovat mies ja vaimo. Kettunen kertoo Iltalehdelle, että kutsukortissakin oli molempien nimet.

Kettusen äiti joutui kaikesta huolimatta istumaan koko veteraanien kahvitilaisuuden ajan toisessa huoneessa kun miehensä oli veteraanien avustajien ja saattajien huoneessa. Iäkäs rouva ei ollut Iltalehden haastatteleman Kettusen mukaan saanut aluksi edes istumapaikkaa. Kettunen kertoo, että hänen äitinsä on yhä järkyttynyt tapahtuneesta.

Kanslia pahoittelee syvästi virhettä

Tasavallan presidentin kanslian viestintäpäällikkö Katri Makkonen vahvistaa MTV Uutisille, että Kettusen äiti vietiin kahvihuoneesta pois Linnan juhlissa. Makkosen mukaan kyseessä oli inhimillinen erehdys ja hän pitää tapahtumaa todella ikävänä.

Makkonen kertoo, että Tasavallan presidentin kanslia on ollut eilen yhteydessä sekä pariskuntaan että heidän sukulaisiinsa. Pariskunnalle on annettu tapahtuman johdosta kukkia sekä lahjaksi juhlavuoden lippulintu. Adjutantin kirjeen toimitti henkilökohtaisesti sama henkilö, joka itse virheen teki. Makkosen mukaan asiaa ei saa tekemättömäksi, mutta sitä on pahoiteltu syvästi.

– Tämä on todella ikävä virhe ja olemme sitä kaikki pahoitelleet. Toivomme, että heille jäisi tästä todella ikävästä tapahtumasta huolimatta mahdollisimman hyvä mieli.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.