Mainos

Pöyhönen: Kohtuuton julkisuus on tuhonnut urani

Entinen pikajuoksija Markus Pöyhönen moitti Helsingin käräjäoikeudessa tänään kovin sanoin lehdistöä ja syyttäjäänsä Kukka-Maaria Kankaalaa.

— Luulin, että tämä on niin vähäpätöinen asia, ettei tähän tarvitse valjastaa koko Suomen mediaa, joka pilaa elämäni tietyllä sektorilla, Pöyhönen sanoi asunnostaan tehdyn dopinglöydön jälkeisistä tapahtumista.

Käräjätuomari Anne-Mari Porkkala-Hietala tosin varjeli Pöyhöstä erikoisella tavalla kieltämällä täysin poikkeuksellisesti ja perusteluitta kuvaamisen istuntosalissa oikeudenkäynnin aluksi.

"Minut ristiinnaulitaan"

Pöyhönen moitti eritoten paikalla ollutta Seitsemän päivää -lehden toimittajaa.

— Lehdessä ei ole ikinä kirjoitettu minusta muuta kuin negatiivisesti, Pöyhönen sanoi vastatessaan syyttäjän kysymyksiin.

Hän kääntyi tuolillaan ja osoitti pitkän puheensa käräjäsalin takarivissä istuneille toimittajille.

— Minut ristiinnaulitaan tuolla. Tämä on ollut henkisesti raskasta ja kohtuutonta.

Pöyhönen moitti syyttäjää syytteen nostamisesta.

— Kymmenen euron takia tässä istutaan, Pöyhönen sanoi.

Hän tarkoitti kotoaan löytyneiden aineiden hintaa, jonka hän kertoi selvittäneensä internetistä.

Pöyhösen avustaja asianajaja Antti Meriläinen vaatikin, että jos oikeus katsoo Pöyhösen vastoin heidän näkemystään syyllistyneen rikokseen, hänet on jätettävä rangaistukseen tuomitsematta tai rangaistusta on kohtuullistettava.

Meriläisen perusteli vaatimusta Pöyhösen saamalla negatiivisella julkisuudella ja esitti oikeudessa kirjallisina todisteina muun muassa iltapäivälehtien kirjoituksia.

Syyttäjän mielestä tekoa kuitenkin vakavoittaa se, että Pöyhönen piti kiellettyjä aineita hallussaan, vaikka oli huippu-urheilija. Pöyhösen ei ole väitetty käyttäneen aineita.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.