Mainos

Pöyhönen: Eräs toinen jätti lääkeaineita asuntooni

Entinen pikajuoksija Markus Pöyhönen on kiistänyt tänään Helsingin käräjäoikeudessa syytteet laittomaan tuontitavaraan ryhtymisestä. Pöyhösen kodista löytyi dopingaineita kotietsinnässä toukokuussa 2008.

Kotietsintä johtui toisesta rikosepäilystä, kun Pöyhöstä epäiltiin hänen entisen tyttöystävänsä kunnian loukkaamisesta. Kunnianloukkausjuttu on sittemmin sovittu.

Syyttäjä Kukka-Maaria Kankaalan mukaan Pöyhönen on ottanut haltuunsa salakuljetettuja dopingaineita. Pöyhösen kodista löytyi kirjoituspöydän laatikosta yhdeksän tablettia klenbuterolia, joka on lähinnä hevosten astmalääke, sekä kymmenen tablettia metandienonia, joka on dopingaine.

—Pöyhönen ei ole ottanut aineita huostaansa, vaan eräs henkilö oli vuosia sitten jättänyt ne hänen asuntoonsa, Pöyhösen asianajaja Antti Meriläinen sanoi oikeudessa.

Syyttäjä huomautti, että Pöyhösen kertomus aineiden joutumisesta hänen asuntoonsa on muuttunut kuulustelussa. Pöyhösen asianajaja kiisti tämän.

Ensin Pöyhönen kertoi poliisikuulustelussa löytäneensä lääkkeet ollessaan lenkillä. Tätä hän selitti nyt oikeudessa sillä, ettei tiennyt, mistä lääkkeistä oli kyse.

— Se on vähän tyhmä juttu, mutta muistin 15-vuotiaana olleeni koiran kanssa metsässä. Silloin sieltä löytyi joitain ampulleja, Pöyhönen sanoi.

Meriläisen mukaan Pöyhönen "ei ole tiennyt eikä hänen ole pitänytkään tietää", että aineet oli salakuljetettu maahan.

"Omat epäilykset" siitä, kuka jätti aineet

Ärtynyt Pöyhönen vastaili oikeudessa syyttäjän kysymyksiin siitä, mitä kotietsinnässä tapahtui.

— Poliisi soitti minulle ja kertoi olevansa rakennukseni edessä. Luulin, että kyseessä on jokin kavereitteni vitsi, Pöyhönen kertoi.

Mentyään avaamaan hän päästi poliisit asuntoon ja poistui itse paikalta.

—Minulle ei tullut mieleenkään, että sieltä olisi voinut löytyä tuollaisia aineita, Pöyhönen sanoi.

Pöyhösen mukaan hänellä on "omat epäilyksensä" siitä, kuka aineet on hänen asuntoonsa jättänyt. Hän kertoi joitain vuosia sitten havainneensa tabletit vierashuoneessaan mutta unohtaneensa hävittää ne.

Pöyhönen sanoi olleensa aineiden löytymiseen asti jatkuvassa dopingvalvonnassa eikä hänen olisi siksi ollut mitään järkeä säilyttää aineita kotonaan.

Syyttäjä vaatii Pöyhöselle 20 päiväsakon rangaistusta.

Käräjätuomari Anne-Mari Porkkala-Hietala antaa asiassa kansliatuomion kahden viikon kuluttua.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.