Mainos

Potkut saanut Mitro Repo vaatii korvauksia seurakunnalta: "En ole kommentoinut aiemmin enkä nyt, katsotaan taivaassa"

0:44

Helsingin ortodoksisesta seurakunnasta erotetun Mitro Revon työsuhteen päättämistä koskevan riita-asian käsittely aloitettiin tänään Helsingin käräjäoikeudessa valmisteluistunnolla.

2:11

Papin työstä kesällä 2016 irtisanottu Mitro Repo nosti alkuvuodesta kanteen Helsingin ortodoksista seurakuntaa vastaan. Repo syyttää seurakuntaa työsopimuksensa perusteettomasta päättämisestä.

Seurakunnanneuvosto päätti Revon potkuista viime vuoden heinäkuun lopulla ylimääräisessä kokouksessa.

2:46

Työsuhteen päättymistä oli esittänyt kirkkoherra Markku Salminen. Irtisanomista perusteltiin sopimattomalla käytöksellä ja toistuvilla työntekoon liittyvillä ongelmilla.

Repo irtisanottiin elokuussa 2016 ja hänen työvelvoitteensa päättyi heti. Hänelle maksettiin palkkaa tammikuun 2017 loppuun asti.

Repo ehti toimia Helsingin ortodoksisen seurakunnan pappina noin 20 vuotta. Vuoden 2009 EU-vaaleissa Repo sai SDP:n riveissä yli 70 000 ääntä. 

Helsingin käräjäoikeudelle aiemmin toimitetussa haastehakemuksessa Repo vaatii seurakunnalta korvaukseksi kahden vuoden palkkaa vastaavan summan, eli yhteensä yli 90 000 euroa.

Revon mukaan irtisanomisen todellinen syy on se, että hän lähti ehdokkaaksi europarlamenttivaaleihin vuonna 2009. Hän syyttää seurakuntaa mustamaalaamisesta.

Repo saapui itse tänään oikeuden valmisteluistuntoon, vaikka häntä ei ollut velvoitettu saapumaan paikalle. Repo ei halunnut kommentoida juttua lainkaan. 

– En ole kommentoinut aiemmin enkä kommentoi nyt, katsotaan sitten taivaassa, hän totesi lyhyesti ennen istuntoa.

Oikeuden puheenjohtaja kannusti istunnossa useita kertoja osapuolia sopimaan riitansa ennen pääkäsittelyä, mutta tällä hetkellä sopuun ei ole Revon tai seurakunnan mukaan edellytyksiä.

– Sopuun tarvitaan aina kaksi osapuolta, kirkkoherra Markku Salminen kertoi.

Ortodoksisen seurakunnan puolesta kerrottiin, että neuvotteluja on käyty ja sovintoesitystä on tarjottu, mutta Repo ei ole siihen suostunut.

Riita-asian pääkäsittely on tarkoitus aloittaa maaliskuun alussa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.