Pormestari Vapaavuori HS:lle: Pääkaupunkiseudun joukkoliikenteeseen todennäköisesti maskisuositus – tarkoittaako suositus tosiasiassa pakkoa?

2:18
Katso video: THL aikoo suosittaa kasvomaskin käyttöä.

Helsingin Sanomien haastatteleman Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren mukaan pääkaupunkiseudun joukkoliikenteeseen on todennäköisesti tulossa maskisuositus.

Vapaavuori kertoi sunnuntaina Twitterissä, että asian tiimoilta järjestetään kokoontuminen Espoon, Vantaan, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin sekä Helsingin seudun liikenteen (HSL) kanssa.  

– Emmehän me tämän tyyppisiä kokoontumisia pitäisi, jos ei olisi todennäköistä, että jonkinlaisten suositusten linjalle ollaan menossa, Vapaavuori sanoo HS:lle.

HS:n mukaan kokoontuminen pidetään torstaina.

– Se, että HSL on kutsuttuna viittaa siihen, että joukkoliikenne on todennäköisin paikka, johon suosituksia annetaan, Vapaavuori kertoo lehdelle.

Vapaavuori kuitenkin totesi, että tarkempia päätöksiä tehdään vasta Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen linjauksen jälkeen.

Vantaan sosiaali- ja terveysjohtaja Timo Aronkytö kertoi eilen MTV:lle, että THL:n suositus tarkoittaisi joukkoliikenteessä käytännössä pakkoa.

– Suositus tarkoittaa sitä, että eri toimijat miettivät, miten he soveltavat maskeja omassa toiminnassaan. Esimerkiksi joukkoliikenne laatii järjestyssäännöt sen mukaan ja silloin se käytännössä tarkoittaa, että joukkoliikenteessä on maskipakko, Aronkytö totesi.

Maskisuosituksesta on kiistelty keväästä asti. Sosiaali- ja terveysministeriö ei eilen kommentoinut millään tavalla THL:stä tulleita ulostuloja.

– En kommentoi THL:ää miltään osin. Sosiaali- ja terveysministeriön osalta aikaisemmat lausumani pitävät edelleen paikkansa. Hallituksen linjaus voimassa ja sitä tarpeen mukaan voidaan muuttaa, sanoo sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila.

Katso yllä oleva video: THL aikoo suosittaa kasvomaskin käyttöä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja