Porkkanapossua ja suklaa-päärynät 21.1.2000

toim. Kati Nappa

500 g (luutonta ja vähärasvaista) porsaan lapaa,
kasleria, etuselkää tai paistia
1 rkl öljyä
1-2 sipulia
2-3 porkkanaa
(4 rkl vehnäjauhoja)
6-7 dl liha- tai kasvislientä
(1 tuore tai etikkapunajuuri)
valko- ja maustepippuria
1 pss pakastepapuja tai -herneitä
sinappia yrttisuolaa
( maustamisvaihtoehtoja: maustetahnat- tai kastikkeet, sinappinen kurkkusalaatti)

Hienonna sipulit, leikkaa liha viipaleiksi ja paloittele porkkanat. Kuori ja kuutioi punajuuri. Paista lihaviipaleet ja sipulit kevyesti padassa tai paistokasarissa. Ripottele pintaan jauhot, sekoita ja anna niiden paahtua hetki.

Lisää liha- tai kasvisliemi (kuutiosta), porkkanat ja raaka punajuuri. Kypsän punajuuren voit lisätä vasta loppuvaiheessa. Punajuuri antaa kastikkeelle väriä.

Mausta pippurilla ja hauduta miedolla lämmöllä n.30 minuuttia välillä sekoittaen, jos käytät jauhoja. Lisää pavut, tarkista maku ja mausta sinapilla ja tarvittaessa yrttisuolalla. Hauduta vielä n. 10 min.

Jos haluat ruoasta tulista, lisää ruskistuneiden lihojen joukkoon esim currytahnaa 1-3 rkl tai mausta loppuvaiheessa sinappisella kurkkusalaatilla. Tarjoa lisäkkeeksi perunoita ja/tai leipää. Sekoita alkusalaatti vihreästä salaatista ja hapankaalista sekä lirauksesta öljyä.

Suklaapäärynät


1/2-1 päärynää ruokailijaa kohden
2-3 palaa tummaa tai pähkinärusinasuklaata/
1/2 päärynä

Kuori ja halkaise päärynät ja koverra siemenkota pois. Leikkaa viipale puolikkaan pyöreästä puolesta pois, jotta ne pysyvät vakaasti vadilla.

Nosta puolikkaat mikron kestävälle vadille ja kypsennä mikrossa lähes pehmeiksi. Nosta suklaapalat päälle ja jatka kypsentämistä kunnes suklaa sulaa.

Lue myös:

    Uusimmat