Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Porkkanapossua ja suklaa-päärynät 21.1.2000

Julkaistu 28.05.2001 15:46

toim. Kati Nappa

500 g (luutonta ja vähärasvaista) porsaan lapaa,
kasleria, etuselkää tai paistia
1 rkl öljyä
1-2 sipulia
2-3 porkkanaa
(4 rkl vehnäjauhoja)
6-7 dl liha- tai kasvislientä
(1 tuore tai etikkapunajuuri)
valko- ja maustepippuria
1 pss pakastepapuja tai -herneitä
sinappia yrttisuolaa
( maustamisvaihtoehtoja: maustetahnat- tai kastikkeet, sinappinen kurkkusalaatti)

Hienonna sipulit, leikkaa liha viipaleiksi ja paloittele porkkanat. Kuori ja kuutioi punajuuri. Paista lihaviipaleet ja sipulit kevyesti padassa tai paistokasarissa. Ripottele pintaan jauhot, sekoita ja anna niiden paahtua hetki.

Lisää liha- tai kasvisliemi (kuutiosta), porkkanat ja raaka punajuuri. Kypsän punajuuren voit lisätä vasta loppuvaiheessa. Punajuuri antaa kastikkeelle väriä.

Mausta pippurilla ja hauduta miedolla lämmöllä n.30 minuuttia välillä sekoittaen, jos käytät jauhoja. Lisää pavut, tarkista maku ja mausta sinapilla ja tarvittaessa yrttisuolalla. Hauduta vielä n. 10 min.

Jos haluat ruoasta tulista, lisää ruskistuneiden lihojen joukkoon esim currytahnaa 1-3 rkl tai mausta loppuvaiheessa sinappisella kurkkusalaatilla. Tarjoa lisäkkeeksi perunoita ja/tai leipää. Sekoita alkusalaatti vihreästä salaatista ja hapankaalista sekä lirauksesta öljyä.

Suklaapäärynät


1/2-1 päärynää ruokailijaa kohden
2-3 palaa tummaa tai pähkinärusinasuklaata/
1/2 päärynä

Kuori ja halkaise päärynät ja koverra siemenkota pois. Leikkaa viipale puolikkaan pyöreästä puolesta pois, jotta ne pysyvät vakaasti vadilla.

Nosta puolikkaat mikron kestävälle vadille ja kypsennä mikrossa lähes pehmeiksi. Nosta suklaapalat päälle ja jatka kypsentämistä kunnes suklaa sulaa.

Lisää aiheesta:

Luka, 18, jahtaa isoja rahoja alalla, jolla vain äärimmäisen harva menestyyLoistava liharuoka on suosittu vuodesta toiseen – milloin söit viimeksi?Tarvitseeko koira takin tai tossut – ja miten ne saa sille päälle? "Ihan koulutettavissa oleva asia"Autoilija! Älä anna talvimyräkän yllättää, vaan toimi näinHelpoin tapa avata säilyketölkki – nerokas niksi yllättää!Kristan kynttiläkupit räjähtivät juhlissa – tuikkuvalmistajakin ymmällään: "Ainoa selitys, jonka keksin..."
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 06:39
    Asian ytimessä.doc

    Luka, 18, jahtaa isoja rahoja alalla, jolla vain äärimmäisen harva menestyy

  • Eilen18:01
    Ruoka

    Loistava liharuoka on suosittu vuodesta toiseen – milloin söit viimeksi?

  • Eilen15:32
    Koirat

    Tarvitseeko koira takin tai tossut – ja miten ne saa sille päälle? "Ihan koulutettavissa oleva asia"

  • Eilen12:15
    Liikenneturvallisuus

    Autoilija! Älä anna talvimyräkän yllättää, vaan toimi näin

  • Eilen09:15
    Ruokaniksit

    Helpoin tapa avata säilyketölkki – nerokas niksi yllättää!