toim. Kati Nappa
500 g (luutonta ja vähärasvaista) porsaan lapaa,
kasleria, etuselkää tai paistia
1 rkl öljyä
1-2 sipulia
2-3 porkkanaa
(4 rkl vehnäjauhoja)
6-7 dl liha- tai kasvislientä
(1 tuore tai etikkapunajuuri)
valko- ja maustepippuria
1 pss pakastepapuja tai -herneitä
sinappia yrttisuolaa
( maustamisvaihtoehtoja: maustetahnat- tai kastikkeet, sinappinen kurkkusalaatti)
Hienonna sipulit, leikkaa liha viipaleiksi ja paloittele porkkanat. Kuori ja kuutioi punajuuri. Paista lihaviipaleet ja sipulit kevyesti padassa tai paistokasarissa. Ripottele pintaan jauhot, sekoita ja anna niiden paahtua hetki.
Lisää liha- tai kasvisliemi (kuutiosta), porkkanat ja raaka punajuuri. Kypsän punajuuren voit lisätä vasta loppuvaiheessa. Punajuuri antaa kastikkeelle väriä.
Mausta pippurilla ja hauduta miedolla lämmöllä n.30 minuuttia välillä sekoittaen, jos käytät jauhoja. Lisää pavut, tarkista maku ja mausta sinapilla ja tarvittaessa yrttisuolalla. Hauduta vielä n. 10 min.