Porkkanaleivokset isälle

Leivo isänpäiväksi herkullisia porkkanaleivoksia!

pellillinen, n. 30 kpl

2 dl Myllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
3 dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja (tummia vehnäjauhoja)
2 tl kanelia
½ tl inkivääriä
1 rkl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2½ dl fariinisokeria
4 dl porkkanaraastetta
3 kananmunaa
1 dl rypsiöljyä
1 survottu banaani

Kuorrutus:
1 pkt tomusokeria (500 g)
1 dl sitruunamehua

Koristeeksi:
nonparelleja

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää loput aineet ja sekoita sen verran, että taikina on tasaista. Kaada taikina uunipellillä olevalle öljytylle leivinpaperille (tai kahteen piirakkavuokaan) ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 25 min.

Levitä jäähtyneen pohjan päälle kuorrutus, jonka valmistat sekoittamalla tomusokerin ja mehun tasaiseksi. Ripottele nonparellit heti tuoreelle kuorrutukselle. Leikkaa terävällä veitsellä neliöiksi (n. 7 x 7 cm). Jos haluat, että kuorrutus valuu reunoille, leikkaa heti. Jos et halua valumaa, leikkaa vasta kun kuorrutus on kovettunut.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat