Politiikan korjaussarja: Kepu otti Väyrysen taulunkin pois seinältä!

Politiikan korjaussarja aloittaa presidenttipelin ja kertoo, miten keskusta kosti Paavo Väyryselle oman puolueen perustamisen. 

Politiikan kulisseissa politiikan ikiliikkujan Väyrysen puoluehanketta vähätellään, mutta ainakin maalaisliiton päämajassa Apollonkadulla se on saanut v-käyrän nousemaan. 

Väyrysen muiston häivyttämisessä on Korjaussarjan tietojen mukaan menty niin pitkälle, että kunniapuheenjohtajan taulukin on poistettu puoluetoimiston seinältä. Siinä missä ennen komeili kepun tahtopolitiikan isän muotokuva, on nyt mainosjuliste. 

Mutta on Väyrynenkin tosissaan. Korjaussarjalaiset kuulivat miesten vessassa, että Väyrynen on jättämässä jopa paikkansa keskustalaisen vallan sisäpiirissä Maaseudun säätiössä. 

Väyrynen sanoo, että kannattaa seuraavaksi presidentiksi Sauli Niinistöä. Väyrynen-suomi-Väyrynen –sanakirjan mukaan tämä tarkoittaa, että Väyrynen haluaa itse ehdolle. Jollei oman puolueen, niin sitten kepun. Jonkin sortin kanditaattina voitaneen pitää myös Matti ”Natoon kallellaan” Vanhasta

Demareissa pressakuhina käy niinikään kiivaana. Pankkitirehtööri Erkki Liikanen ei kuulemma olisikaan lähdössä kisaan mukaan. Eero Heinäluoma on tietysti ay-demarien suosikkipoika, mutta Jutta Urpilainen saattaa kiilata naisenergialla paalupaikalle. 

Kokoomuksessa ja muissakin puolueissa odotetaan kuin kuuta nousevaa Mäntyniemen herran mielenilmaisua. Jollei Salon herkkä kirjailijasielu enää lähde mukaan, ovat Jan Vapaavuori ja Paula Risikko vahvoilla. 

Olemassaolostaan taisteleva puolueen puheenjohtaja Alexander Stubb (tunnetaan myös nimellä Aleksanteri Stuppi) värväsi kokoomuksen puoluesihteeriksi Janne ”jalkakyykky” Pesosen. Nyt ei  vaalimenestys jää ainakaan siitä kiinni, että vaalimateriaaleja ei saataisi riittävän nopeasti heiteltyä pakettiautojen kyytiin. 

Tämä ja paljon muuta löytyy Politiikan korjaussarjasta. Kyseessä on politiikan puoliasiaohjelma, joka ajalle tyypillisesti jättää osan vastuusta kuulijalle/katsojalle. Ohjelman käsikirjoittamattomuudesta vastaavat MTV:n uutisten politiikan ja taloustoimituksen päällikkö Timo Haapala ja Iltalehden uutispäällikkö Juha Ristamäki.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja