Poliisin tehovalvonta: 5 290 ylinopeutta yhdessä vuorokaudessa

Poliisin vuorokauden mittaisen valtakunnallisen nopeusvalvonnan tulokset kertovat karua kieltään.

Eilisen tehovalvonnan ylinopeuksien kokonaismäärä oli noin 12 prosenttia suurempi kuin viime keväänä vastaavassa 24 tunnin valvonnassa. Ennakkotiedottamisesta huolimatta automaattisen valvonnan paljastamia ylinopeuksia oli 5 290 kappaletta.

Tällä kertaa valvontatolpissa oli kameroita päällä viime kevättä vähemmän. Sen sijaan siirrettävien yksiköiden valvontatunnit olivat kolminkertaiset, mikä osaltaan selittää kokonaismäärän nousua.

Poliisitarkastaja Kari Onninen Poliisihallituksesta toteaa nopeusvalvonnalle olevan aina vaan tarvetta.

– Toisinaan tuntuu, että ylinopeuden ajaminen on maan tapa. Tästä tavasta tulisi päästä eroon, sillä asetuilla nopeusrajoituksilla on aina tarkoituksensa, Onninen sanoo.

Onninen muistuttaa, että turvallisuuden lisäksi rajoituksilla pyritään taloudelliseen, ekologiseen ja joustavaan liikenteeseen.

– Nopeuksien pysyessä rajoituksen mukaisina ohitustarve vähenee ja pumppaava ajorytmi tasoittuu. Matkanteosta tulee stressittömämpää ja liikenteen ilmapiirikin paranee.

Liikenneturvan vuoden 2014 toteuttamassa liikenteen ilmapiiriä koskevassa tutkimuksessa yleisimmin koetut kielteiset piirteet olivat lähellä perässä roikkuminen, riskinotto ohituksissa ja kaahaaminen. Kaikki nämä kielivät nopeuseroista liikennevirrassa.

Poliisi jatkaa nopeusvalvontaa pitkin vuotta ja toivoo autoilijoilta malttia ratin takana.

Lähde: Poliisi

Lue myös:

    Uusimmat