Poliisilta pysäyttävä muistutus joulun alla: "Jos joulutunnelma muuttuu uhkaavaksi, soita 112"

3:51
Vantaan turvakodissa oli eilen vain yksi vapaa paikka – jouluna jokainen tarvitseva saa silti apua. Katso haastattelu videolta.

Joulu ei ole rauhallinen kaikissa perheissä ja monen kotona, neljän seinän sisällä, joulunpyhät voivat myös olla väkivaltaiset ja turvattomat. 

Osalla ihmisistä alkoholi kuuluu myös joulunviettoon ja tilanteet voivat muuttua sen vuoksi ahdistaviksi. Lisäksi jouluun kohdistuvat odotukset voivat kärjistyä lähisuhdeväkivallaksi.

Helsingin poliisi tviittasikin tänään tärkeän huomautuksen kaikille joulunviettäjille. Poliisi muistuttaa, että apua saa ja pitää pyytää hätäkeskuksesta.

– Jos joulutunnelma muuttuu uhkaavaksi, soita 112, poliisi muistuttaa pysäyttävässä tviitissä.

Lähisuhdeväkivaltaa pelkääville tai kokeneille tarkoitettujen turvakotien tarve kasvaa joulun aikaan. MTV Uutiset Live haastatteli eilen Vantaan turvakodin toiminnanjohtajaa, joka kertoi, että turvakodissa on nyt vain yksi vapaa paikka.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja