Poliisia kuukauden paennutta 18-vuotiasta epäillään tapon yrityksestä Vantaan puukotuksessa – massiivisessa tutkinnassa yli 50 kuulusteltavaa, mukana huoltajia ja sosiaalityöntekijöitä

Vantaan Hämeenkylän puukotuksen tutkinta jatkuu, ja juttukokonaisuus on määrä saada valmiiksi elokuun lopussa, kertoo tutkinnanjohtaja Mikko Minkkinen MTV Uutsille.

18-vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen puukottamalla tehtyyn tapon yritykseen Rajatorpantien ja Pähkinärinteentien risteyksessä huhtikuun alussa. Häntä epäillään lisäksi muista väkivallanteoista, kuten törkeistä pahoinpitelyistä ja ryöstöstä.

Poliisin mukaan miestä koskevia erilaisia väkivaltarikoksia on tutkinnassa yhteensä kuusi.

Kymmeniä kuulusteluja

Kokonaisuuden tutkinta kestää pitkään, koska poliisilla on tehtävänä yli 50 kuulustelua asiaan liittyen.

Tämä johtuu siitä, että kaikissa väkivallanteoissa oli paikalla useita muita henkilöitä. Kuulusteltavista useat ovat alaikäisiä, minkä vuoksi kuulusteluissa tulee olla paikalla näiden huoltajia tai sosiaalialan edustajia.

Osassa kuulusteluista on tarvetta myös tulkeille.

"Pieneltä tuntuu motiivi"

Minkkisen mukaan jo tehtyjen kuulustelujen pohjalta on saatu tarkennettua tapahtumakulkua.

Myös tekojen motiivien uskotaan täsmentyvän esitutkinnassa.

– Pieneltä tuntuu motiivi, Minkkinen kuvailee poliisin käsitystä tekojen taustoista.

– Tuskin kaikille [väkivallanteoille] löytyy järkevää selitystä, hän arvelee.

Mies pakoili poliisia lähes kuukauden ajan. Kun poliisi otti miehen lopulta kiinni Vantaan Pähkinärinteestä, oli hänen hallussaan teräase, minkä lisäksi tämän majoittamasta asunnosta löytyi ampuma-aseita ja huumeita.

Lue myös:

    Uusimmat