Mainos

Poliisi vaitonainen laajasta jätteiden dumppauksesta Turengissa

Poliisi on erittäin vaitonainen epäillystä ympäristörikoksesta Janakkalan Turengissa. Tutkinnanjohtaja Vesa Isokuortti keskusrikospoliisista sanoo, että juttua tutkitaan ympäristön turmelemisena ja mahdollisesti törkeänä ympäristön turmelemisena.

Poikkeuksellisen laaja ympäristörikos paljastui alkuvuonna, kun paikallinen Ely-keskus kiinnitti huomiota Turengissa sijaitsevan hiekkakuopan kuntoon. Maanrakennusyrityksen epäillään kipanneen ongelmajätteitä alueelle.

- Ely-keskuksessa heräsi alkuvuodesta epäilys siitä, ettei kaikki ole alueella kunnossa. Teimme tutkintapyynnön asiasta, kertoo viestintäpäällikkö Katri Erkamo Hämeen Ely-keskuksesta.

Hämeen Sanomien mukaan poliisilla oli vielä eilen kymmenen henkilöä kiinniotettuina. Poliisi on nyt pidättänyt yhden kiinniotetuista, muut on vapautettu. Isokuortin mukaan epäiltyjä on kuitenkin useita.

Motiivista ei varmuutta

Isokuortti ei osaa vielä sanoa, kuinka laajoja vahinkoja ongelmajätteet ovat alueelle aiheuttaneet tai sitä, kuinka suuri taloudellinen hyöty rikoksilla on saavutettu. Motiivikaan ei ole tarkentunut.

- Näissä jutuissa motiivina on aika usein raha, mutta en kommentoi sen tarkemmin, Isokuortti sanoo.

Epäilty yritys on janakkalalainen Maanrakennus M. Laivola, jonka toimitusjohtaja on kokoomuksen kunnanvaltuutettu Ari Laivola. Yrityksen liikevaihto oli viime vuonna 9 266 000 euroa.

- Poliisi ei kommentoi nimiä mitenkään, eikä kerro niitä julkisuuteen, Isokuortti toteaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.