Poliisi tutkii nuoren naisen kuolemaa Kuopiossa – löydettiin elottomana parkkipaikalta, yhdeksän kaveria epäiltynä heitteillepanosta

Poliisi tutkii Kuopiossa parkkipaikalta kuolleena löydetyn kolmekymppisen naisen tapausta. Kaveriporukkaa epäillään naisen heitteillepanosta.

Kuopiossa löydettiin lauantai-iltana eloton nainen Leväsen alueella sijaitsevan taloyhtiön parkkipaikalta. Naisessa ei ollut väkivallan merkkejä, ja poliisi alkoi selvittää tapausta kuolemansyyn tutkintana.

Naisen henkilöllisyyden selvittyä asia muuttui rikostutkinnaksi.

– Kävi ilmi, että illan aikana oli eräässä asunnossa käytetty päihteitä. Nainen oli ollut mukana juhlissa, rikoskomisario Esko Salo Itä-Suomen poliisista pohjustaa.

– Jossain vaiheessa nainen oli joko poistunut tai poistettu asunnosta. Selvitämme nyt, miten hän on parkkialueelle päätynyt, hän jatkaa.

Poliisi epäilee, että juhlissa mukana olleet henkilöt saattoivat syyllistyä heitteillepanoon.

– Lauantaiyön, sunnuntain ja vielä maanantainkin aikana on ollut kiinniotettuna yhteensä 9 henkilöä rikoksesta epäiltynä, Salo sanoo.

– Nyt selvitellään, tiesikö joku, että uhri ei kykene huolehtimaan itsestään ja jätti silti huolehtimatta tästä.

Juhlaväki tunsi entuudestaan

9 rikoksesta epäiltyä henkilöä ja uhri olivat entuudestaan "enemmän tai vähemmän" tuttuja. Kaikki rikoksesta epäillyt henkilöt ovat Salon mukaan suurin piirtein saman ikäisiä uhrin kanssa, eli noin kolmekymppisiä.

– Joukossa on sekä miehiä että naisia. Kaikki ovat kuopiolaisia tai Kuopiossa asuvia henkilöitä.

Tutkinnanjohtajan mukaan poliisi on kyennyt rajaamaan pois sen mahdollisuuden, että nainen olisi kuollut väkivallan seurauksena.

Tapauksesta uutisoi aiemmin Savon Sanomat.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja