Syyte: Omaishoitaja suostutteli humalaisen avopuolisonsa tekemään itsemurhan väittämällä tappavansa itsensä – kävikin itse nukkumaan

Omaishoitajana toiminutta miestä syytetään avopuolisonsa taposta Nurmeksessa. Syyttäjän mukaan hän oli taivutellut avopuolisonsa ottamaan tappava määrän lääkkeitä.

Syytäjän mukaan mies oli viime joulukuussa keskustellut naisen kanssa valvomisen ja runsaan alkoholin juomisen yhteydessä yhteisestä itsemurhasta ja ilmoittanut tappavansa itsensä. Syyttäjän mukaan naiselle oli tämän vuoksi tullut paine tehdä itsemurha heti, koska hän ei liikuntakyvyttömänä ja jatkuvaa huolenpitoa vaativana pystynyt siihen ilman apua. Nainen olisi myös jäänyt asuntoon yksin avuttomaan tilaan ilman hoitajaa miehen kuollessa.

Nainen ilmoittikin haluavansa tappaa itsensä ensin. Mies tarjoili naiselle insuliinia ja lääkkeitä moninkertaisen määrän lääkinnälliseen annokseen nähden, ja nainen otti aineet. Mies ei estänyt naista ja kävi nukkumaan. Aamulla herättyään mies soitti hätäkeskukseen.

Miehelle vaaditaan kahdeksan vuoden vankeutta

Syyttäjän mukaan nainen ei ollut tilanteessa kykenevä ymmärtämään tekonsa tosiasiallista luonnetta ja hänen kykynsä säädellä käyttäytymistään oli heikentynyt. Syyttäjän mukaan nainen oli siis syyntakeeton ja mies oli saanut hänet uhkauksellaan toimimaan naisen oman edun vastaisesti.

Miestä syytetään ensisijaisesti taposta ja syyttäjä vaatii hänelle vähintään kahdeksan vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta.

Syyttäjällä on myös vaihtoehtoisia syytteitä, jos oikeus ei katso miehen syyllistyneen tappoon. Tällöin mies tulisi syyttäjän mukaan tuomita törkeästä pahoinpitelystä, vaaran aiheuttamisesta, heitteillepanosta tai pelastustoimen laiminlyönnistä, minkä lisäksi hänet tulisi tuomita törkeästä kuolemantuottamuksesta tai törkeästä vammantuottamuksesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja