Tutti teipattiin 6-kuukautisen vauvan suuhun – huoltajia epäillään törkeästä pahoinpitelystä

Poliisi on saanut valmiiksi Helsingissä huhtikuussa tapahtuneen vauvaan kohdistuneen epäillyn väkivaltarikoksen tutkinnan. Tapaus siirtyy syyteharkintaan.

Rikosnimikkeet ovat esitutkinnan päättyessä törkeä pahoinpitely, heitteillepano ja huumausaineen käyttörikos. Poliisin mukaan rikoksesta epäillyt ovat asianomistajan eli vauvan huoltajat.

‒ Esitutkinnassa selvisi, että alle kuuden kuukauden ikäiselle vauvalle oli teipattu tutti suuhun, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jutta Antikainen Helsingin poliisilaitokselta.

– Nimike tarkentui törkeäksi, koska tutin teippaamiseen liittyy tukehtumisvaara, jos vauva oksentaa tai pulauttaa. On syytä epäillä, että rikoksesta epäillyt ovat toiminnallaan aiheuttaneet vauvalle hengenvaarallisen tilan, Antikainen jatkaa. 

Vauvassa ei alkoholia tai huumausaineita

Esitutkinnassa selvitettiin lisäksi, oliko vauvalle annettu päihdyttäviä aineita. Vauvan elimistössä ei ollut alkoholia eikä huumaus- tai lääkeaineita.

‒ Esitutkinnan perusteella vauvalle ei aiheutunut tapahtuneesta fyysisiä vammoja.

Kun poliisin tietoon tulee rikosepäily, jossa uhri on lapsi, poliisi tekee aina tiivistä yhteistyötä muiden viranomaisten kanssa. Poliisi ei kuitenkaan voi kommentoida yksittäisen tapauksen osalta, millaisiin toimiin muut viranomaiset ovat asiassa ryhtyneet.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja