Poliisi etsii Hyrylän koulukeskukseen tehdyn koulu-uhkauksen esittäjää – uhkaus esitettiin kansainvälisellä internetsivustolla

Oulussa uhkatilanne: Poliisi eristänyt koulurakennuksen 0:49
Keväällä 2018 poliisi eristi uhkatilanteen vuoksi koulurakennuksen .

Poliisin tietoon tuli viime viikonloppuna, että Hyrylän koulukeskusta kohtaan on esitetty koulu-uhkaus.

Hyrylän koulukeskusta kohtaan esitettiin kansainvälisellä internetsivustolla koulu-uhkaus maanantaiksi 8. huhtikuuta.

Itä-Uudenmaan poliisi laati tilanteesta uhka-arvion ja varmisti tänään, että toiminta Hyrylän koulukeskuksessa oli turvallista. Koulupäivä sujui normaalin päivärytmin mukaisesti ja rauhallisesti.

Itä-Uudenmaan poliisi selvittää parhaillaan, kuka uhkauksen on lähettänyt. Asiasta tiedotetaan mahdollisesti lisää, kun poliisin tutkinta asiassa etenee.

Aiemmin tänään poliisi tiedotti, että koulu-uhkausjutut työllistävät poliisia lähes päivittäin Itä-Uudellamaalla. Eniten uhkauksia esitetään yläasteilla, mutta ilmiö on tuttu myös lukioissa ja ammattikouluissa, jonkin verran myös ala-asteilla.

– Aina, kun kouluun kohdistuu uhka, poliisi lähtee selvittämään uhkauksen tekijää ja lähes poikkeuksetta saa sen selvitettyä. Kaikki uhkaukset otetaan vakavasti ja ne tutkitaan perinpohjaisesti, sanoo ylikonstaapeli Riku Aaltonen Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen ennalta estävästä toiminnasta.

Lue myös:

    Uusimmat