Mainos

Poliisi epäilee Sukaria lahjusrikoksesta

Poliisi epäilee liikemies Toivo Sukaria lahjuksen antamisesta Ilkka Kanervalle. Yle kertoo, että Sukari perui rikostutkinnan vuoksi yllättäen ehdokkuutensa tulevissa eduskuntavaaleissa.

Muun muassa Masku-kalustetalosta ja Ideaparkeista tunnettu Sukari oli myös jakamassa vaalitukea viime eduskuntavaaleissa Kehittyvien Maakuntien Suomi -yhdistyksen kautta. Yksi tuen saajista oli Ilkka Kanerva. Sukari osallistui myös Kanervan syntymäpäiväjuhlien kustantamiseen noin 10 000 eurolla.

Nyt poliisitutkinnan kohteena ovatkin Sukarin antama vaalituki ja syntymäpäiväsponsorointi Kanervalle. Poliisia kiinnostaa, onko liikemies Toivo Sukari yrittänyt vaikuttaa kaavapäätöksiin Varsinais-Suomessa.

Sukari hakee kaavamuutoksia liiketontteihin muun muassa Paimiossa ja Naantalissa. Kanerva puolestaan on kaava-asioita hoitavan Varsinais-Suomen liiton maakuntahallituksen puheenjohtaja. Sukari kiistää rikosepäilyt.

Ilkka Kanervaa poliisi epäilee Ylen mukaan lahjuksen ottamisesta. Sukarin lisäksi lahjuksen antamisesta Kanervalle epäillään myös Nova-liikemiehiä Tapani Yli-Saunamäkeä ja Arto Merisaloa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.