Mainos

Poliisi ei ehtinyt harkita Oriveden epäillyn aseluvan peruuttamista

Poliisi ei ollut ehtinyt ottaa harkittavakseen eilen Orivedellä sattuneista ampumavälikohtauksista epäillyn miehen aselupien peruuttamista.

Ampujaksi epäillyllä miehellä on rinnakkaisluvat kolmeen aseeseen.

Apulaispoliisipäällikkö Antero Rytkölä Pirkanmaan poliisilaitoksen lupahallinnosta kertoo, ettei poliisilaitoksella oltu ehditty harkita aselupien mahdollista peruuttamista eikä poliisi ollut edes katsonut asiaa kiireelliseksi, koska ampujaksi epäillyllä ei ollut aikaisempaa rikos- tai väkivaltahistoriaa.

Aseluvan peruuttamista olisi voitu harkita, koska epäilty katosi eilen ampumisen kohteena olleen tytön kanssa muutamaksi päiväksi aiemmin tässä kuussa. Tytön perhe on kertonut, että epäilty, joka on tytön entinen poikaystävä, otti tytön karkumatkalle mukaan väkisin. Perhe haki miehelle tapauksen jälkeen lähestymiskieltoa.

Rytkölän mukaan lähestymiskielto voi olla syy harkita aseluvan peruuttamista.

— Jos lähestysmiskieltohakemus tulee poliisin tietoon, asia harkitaan tapauskohtaisesti aselupien osalta. Pelkkä hakemus ei aina johda aselupien peruuttamiseen tai aseiden poisottoon. Sen sijaan tuomioistuimen lähestymiskieltopäätös johtaa poikkeuksetta aselupien peruuttamiseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.