Poliisi aloitti tutkinnan Kiuruveden koronakuolemista hoivakodissa – lukuisia vakavia rikosnimikkeitä: Attendo kertoo avustavansa poliisia kaikin tavoin

4:06
MTV Uutiset Live vieraili Kiuruvedellä ja kysyi kunnan asukkaiden tuntemuksia vallitsevasta tilanteesta.

Poliisi on aloittanut esitutkinnan Kiuruvedellä tapahtuneista koronakuolemista. Se epäilee Attendo Kalliosydän -hoivakodin toimintaan liittyvän useita rikoksia.

Tässä vaiheessa poliisi tutkii tapausta työturvallisuusrikoksena, virkavelvollisuuden rikkomisena, väärän todistuksen antamisena viranomaiselle, kuolemantuottamuksena, vammantuottamuksena ja vaaran aiheuttamisena. Poliisin mukaan nimikkeet voivat tarkentua ja niitä voi tulla myös lisää.

Poliisi ennakoi tutkinnan kestävän useita kuukausia, jonka aikana kuulustellaan arvion mukaan noin viitisenkymmentä henkilöä ja käydään lävitse laaja asiakirjamateriaali.

– Tutkinnassa tullaan muun muassa selvittämään eri toimijoiden vastuita sekä niiden toteutumista tartuntatautilain mukaisessa toiminnassa epidemiatilanteessa, poliisi kirjoittaa tiedotteessaan.

Poliisi kertoo, ettei tässä voi muun muassa asiaan liittyvien inhimillisten syiden vuoksi kertoa asiasta tässä vaiheessa enempää.

– On ensiarvoisen tärkeää, että ketään ei saateta aiheettomasti epäilyksen alaiseksi esitutkinnasta tiedottamisen vuoksi, eikä tiedottamisesta saa aiheutua kenellekään tarpeetonta vahinkoa tai haittaa, poliisi kirjoittaa.

Kyseisessä hoivakodissa lähes puolet sen iäkkäistä asukkaista on kuollut koronavirukseen.

Attendo: Avustamme poliisia kaikin tavoin

Tiedotteessaan Attendo ilmoittaa pitävänsä esitutkintaa tärkeänä, jotta hoivakodin toimintaan liittyvät epäilyt selviävät. 

– Me seisomme henkilöstömme takana. Tilanne Kallionsydämessä on ollut raskas erityisesti asukkaille ja läheisille, mutta myös jokaiselle hoivakodin työntekijälle, Attendon toimitusjohtaja Virpi Holmqvist sanoo tiedotteessa.

– Toivomme, että esitutkinta hälventää epäluuloja, joita Kallionsydämen toimintaan tässä haastavassa tilanteessa on kohdistettu.

Attendo kertoo avustavansa poliisia tutkinnassa kaikin tavoin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja