Pojat raiskasivat 12-vuotiaan puukepillä – toinen tuomittiin ehdolliseen vankeuteen

Pirkanmaan käräjäoikeudessa tuomittiin viime perjantaina nuori mies nuorena henkilönä tehdyistä törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Tapahtuma-aikaan 15-vuotias mies oli osallistunut 12-vuotiaan tytön raiskaukseen, jossa uhrin emättimeen työnnettiin puinen keppi.

Teko tapahtui viime vuonna 4. maaliskuuta Pirkanmaalla.

Oikeus katsoi, että tuomittu oli yhdessä 14-vuotiaan pojan kanssa riisunut tytön housut, jonka jälkeen 14-vuotias oli työntänyt puisen kepin tämän emättimeen. Oikeus katsoi 14-vuotiaan ja tuomitun toimineen yhteisymmärryksessä, ja tuomitun olleen tietoinen, mitä housujen poisoton jälkeen tulee tapahtumaan. Hän oli kertonut esitutkinnassa ajatuksena olleen jonkin työntäminen tytön sisään.

Tuomittu katseli 14-vuotiaan tekoa vierestä ja suhtautui siihen hyväksyvästi sitä estelemättä. Kaksi muuta alle 15-vuotiasta nuorta kuvasi tapahtumaa samalla. Videota käytettiin oikeudessa todisteena, kuten nuorten välistä viestinvaihtoa.

14-vuotias poika ei ikänsä vuoksi ole rikosoikeudellisessa vastuussa. joten tätä ei tuomittu teosta.

Tapahtumahetkellä 15-vuotias tuomittiin kahden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen 2 vuoden koeajalla. Hänet tuomittiin myös maksamaan uhrille vahingonkorvauksia kivusta ja tilapäisestä haitasta 15 500 euroa ja henkisestä kärsimyksestä 14 000 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat