Mainos

Pojat raiskasivat 12-vuotiaan puukepillä – toinen tuomittiin ehdolliseen vankeuteen

Pirkanmaan käräjäoikeudessa tuomittiin viime perjantaina nuori mies nuorena henkilönä tehdyistä törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Tapahtuma-aikaan 15-vuotias mies oli osallistunut 12-vuotiaan tytön raiskaukseen, jossa uhrin emättimeen työnnettiin puinen keppi.

Teko tapahtui viime vuonna 4. maaliskuuta Pirkanmaalla.

Oikeus katsoi, että tuomittu oli yhdessä 14-vuotiaan pojan kanssa riisunut tytön housut, jonka jälkeen 14-vuotias oli työntänyt puisen kepin tämän emättimeen. Oikeus katsoi 14-vuotiaan ja tuomitun toimineen yhteisymmärryksessä, ja tuomitun olleen tietoinen, mitä housujen poisoton jälkeen tulee tapahtumaan. Hän oli kertonut esitutkinnassa ajatuksena olleen jonkin työntäminen tytön sisään.

Tuomittu katseli 14-vuotiaan tekoa vierestä ja suhtautui siihen hyväksyvästi sitä estelemättä. Kaksi muuta alle 15-vuotiasta nuorta kuvasi tapahtumaa samalla. Videota käytettiin oikeudessa todisteena, kuten nuorten välistä viestinvaihtoa.

14-vuotias poika ei ikänsä vuoksi ole rikosoikeudellisessa vastuussa. joten tätä ei tuomittu teosta.

Tapahtumahetkellä 15-vuotias tuomittiin kahden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen 2 vuoden koeajalla. Hänet tuomittiin myös maksamaan uhrille vahingonkorvauksia kivusta ja tilapäisestä haitasta 15 500 euroa ja henkisestä kärsimyksestä 14 000 euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.