Poistaako avioituminen mustasukkaisuuden?

Helmen lukijat kertovat miten avioliitto vaikuttaa omaan tai kumppanin mustasukkaisuuteen.

Helmen kyselyssä pohdittiin poistaako naimisiin meno mustasukkaisuuden. Vastauksia kyselyyn tuli yli 530. Suurin osa vastaajista oli sitä mieltä, ettei avioliitto saa missään nimessä olla lääke mustasukkaisuuteen. Ellei kumppaniin voi luottaa, täytyy avioliittoakin harkita kaksi kertaa.

– Ei kumppanin rengastaminen pelasta suhdetta millään lailla. Jos on mustasukkaisuutta parisuhteessa, niin miksi avioliitossa olisi toisin? Avioliitto ei ole parisuhteen parantava voima, ongelmat ovat samat papin aamenen jälkeenkin, Pallukkasanoo.

Epäilyt katosivat – ja palasivat

Yli 11 prosenttia vastaajista kertoi, että mentyään naimisiin he lakkasivat olemasta mustasukkaisia kumppanista. Yli 22 prosenttia puolestaan paljasti, että avioliitto auttoi mustankipeyteen vain hetkeksi, mutta se palasi suhteeseen avioliittovuosien myötä. Yli 12 prosenttia myönsi, että luottamuspula jopa paheni avioitumisen jälkeen.

– 50 prosenttia avioliitoista hajoaa, usein syynä pettäminen, tiinaliisa muistuttaa.

– Häiden jälkeen aloin pelätä, että miestäni ahdistaa sitoutuminen ja se ajaisi pettämään, Eira myöntää.

– Mustasukkaisuus sinänsä ei pahentunut, mutta sen ilmaiseminen kyllä. Kun on avioliitossa ja toisen tuntee perin pohjin, ilmaisee tunteensakin peittelemättä. Yksissä bileissä sain raivokohtauksen, kun mies jutteli liian intensiivisesti nuoren laihan typykän kanssa. Vieläkin nolottaa, Eifersucht kertoo.

"En ole koskaan ollut mustasukkainen"

Yli 35 prosenttia vastaajista kertoi, ettei ole onnekseen koskaan ollut mustasukkainen kumppanistaan. He kuitenkin varoittelivat, että mikäli huomaa epäilevänsä puolisonsa uskollisuutta tai olevansa kihloissa mustasukkaisen kumppanin kanssa, täytyy asiat selvittää ennen häitä.

– Terve mustasukkaisuus on hyvä, mutta toisen kahlitseminen on henkirikos. Jos toinen pettää syy on varmaan syvältä, Rami pohtii.

– En ole koskaan ollut mustasukkainen. Ja onneksi. En usko että avioliitto mitään parantaisi, ainakaan pitkällä tähtäimellä, nimimerkki dgf kirjoittaa.


(MTV3 Helmi)

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja