Poikkeukselliset Linnan juhlat jättävät ison loven muotisuunnittelijoiden rahapusseihin – Mert Ostamo myöntää: "Puhutaan tuhansista euroista"

Tänä vuonna Linnan juhlat järjestetään jälleen poikkeusjärjestelyin.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoi tällä viikolla tiedotustilaisuudessa, että tänä vuonna Linnan juhlat järjestetään viime vuoden tapaan poikkeusjärjestelyin.

Kutsuvieraita tilaisuudessa on noin 200, sisältäen puolisot. Lähes kaikki kutsuvieraat ovat Niinistön mukaan Linnan juhlien ensikertalaisia. Kutsuja ei ole kuitenkaan vielä lähetetty. Juhlien teemana tänä vuonna ovat terveydenhuollon henkilöstö sekä Suomen vapaaehtoistyö.

Muotisuunnittelija Mert Otsamon luomuksia on nähty Linnan juhlissa useamman vuoden ajan, mutta tänä vuonna tilauksia ei ole tullut yhtään. Otsamo kertoo, että normaalina vuotena Linnan juhliin tulee tilauksia neljä tai viisi viikkoa ennen itsenäisyyspäivää.

– Me teemme tällä hetkellä mallistoamme valmiiksi, mutta olemme raivanneet kalenteriin tilaa juuri tähän vuoden aikaan tilaa tilaustöille, Otsamo kertoi Taittingerin tilaisuudessa.

– Teimme aikoinaan Jasper Pääkkösen puolison Alexandran puvun Linnan juhlien puvun kolmessa päivässä. Näitä pystyy tekemään tosi nopeasti, koska meillä on hyvä tiimi.

Syksy on muotisuunnittelijoille normaalisti rahallisesti hyvää aikaa, sillä useat Linnan juhlien kutsuvieraat teettävät uniikit puvut itsenäisyyspäivää varten. Viime vuonna, eikä tänä vuonna juhlia järjestetä normaalissa mittakaavassa, joten suunnittelijoilta on jäänyt saamatta pitkä penni.

– Minäkin teen yleensä viidestä kahdeksaan pukua Linnaan, joten on se huomattava lovi rahapussissa. Puhutaan tuhansista euroista.

– Koronan tuoma aika on pistänyt asiat uusiksi. Suunnittelijana ja luovana ihmisenä täytyy suhtautua ja muuntautua tilanteissa.

Otsamo työskentelee monen artistin kanssa sekä teki kesällä paljon morsiamille hääpukuja.

– Olen ollut tosi onnekas, että minulla on ollut tosi hyvä vuosi muuten. Tuntuu, että ihmisillä on ollut käyttää rahaa vaatteisiin. Monet hääpukuasiakkaat ovat tilanneet kaksi hääpukua, ensin tilataan juhlapuku ja sitten ilta- tai brunssipuku.

Näin Linnan juhlat järjestetään tänä vuonna, presidentti Sauli Niinistö kertoo:

3:22


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja