Tällaiset ovat Linnan juhlien poikkeusjärjestelyt – vain 200 vierasta, yksinkertaistettu pukukoodi

Näin Linnan juhlat poikkeavat normaalista tänä vuonna – Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoo 3:22
Videolla presidentti Niinistö kertoo, kuinka tämän vuoden Linnan juhlat poikkeavat normaalista.

Presidentti Niinistön mukaan itsenäisyyspäivää juhlitaan Presidentinlinnassa, mutta huomattavasti normaaliolosuhteita pienemmässä mittakaavassa.

Presidentin kanslian tiedotustilaisuudessa kerrotaan, että Linnan juhlat järjestetään viime vuodesta tuttuun tapaan poikkeusjärjestelyin.

– Valmistelu, jota on pitkin syksyä käyty, on tapahtunut muuttuvien olosuhteiden vallitessa, presidentti Niinistö kommentoi tiedotustilaisuudessa. 

Suomen itsenäisyyttä kuitenkin juhlitaan Presidentinlinnassa. Linnan juhlista ei voi puhua kuitenkaan niiden perinteisessä merkityksessä. 

– Itsenäisyyttä juhlistetaan täällä linnassa. Puhutaanko Linnan juhlista, ei. Puhutaan vastaanotosta. Kutsujoukko on tuntuvasti aikaisempaa suppeampi, Niinistö korostaa.

Muutokset juhlien suhteen ovat Niinistön mukaan edelleen mahdollisia.

Kutsuvieraita tilaisuudessa on noin 200, sisältäen puolisot. Lähes kaikki kutsuvieraat ovat Niinistön mukaan Linnan juhlien ensikertalaisia. Kutsuja ei ole kuitenkaan vielä lähetetty.

Niinistö ilmoitti tilaisuudessa myös illan pukukoodin, joka on poikkeavasti pelkkä tumma puku. Syy tälle on se, ettei kukaan kutsuvieraista joudu kokemaan kohtuutonta murhetta asustaan lyhyen varoitusajan vuoksi. 

Juhlien teemana tänä vuonna ovat terveydenhuollon henkilöstö sekä Suomen vapaaehtoistyö.

Tilaisuudessa ei vaadita tai tarkasteta koronapassia, sillä se ei ole Niinistön mukaan mahdollista lain puitteissa. 

– Se johtuu meidän lainsäädännöstämme. Lähtökohtana on, että tämän tyyppiseen juhlatilaisuuteen eivät aluehallintaviraston rajoitukset suoraan, ehdottomina kieltoina sovellu,  presidentti tarkensi. 

Viime vuoden itsenäisyyspäivänä Linnan juhlia vietettiin niin ikää poikkeusjärjestelyin. Lähetyksessä näytettiin muun muassa presidenttiparin etäyhteyden välityksellä käymiä keskusteluja.

Lue myös:

    Uusimmat