Pohjois-Korean uusi lentokenttä ei enää naurata Kim Jong-unia

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on määrännyt työt Pjongjangin uudella lentokentällä keskeytettäväksi.

Kim Jong-unin mukaan lentokentän suunnitelmiin on tehtävä muutoksia, jotta kenttä olisi maan sosialistisen ideologian mukainen. Hän totesi, että nykyisellään kenttä uhkaa näyttää ulkomaisen lentokentän kopiolta.

Kim Jong-un määräsi työt kakkosterminaalissa seisautettavaksi lentokentälle tekemänsä tarkastuskäynnin jälkeen, maan virallinen uutistoimisto KCNA kertoo.

Kim Jong-un moitti kentän rakennustyöntekijöitä siitä, että nämä eivät olleet toteuttaneet hänen heinäkuussa antamiaan määräyksiä. Jong-unin mukaan lentokentän tulisi heijastella Pohjois-Korean ”Juchea” eli itsehallintaa ja omavaraisuutta.

Jos rakentaminen jatkuu tällä tavalla, terminaalista voi tulla kopio vieraan maan lentokentästä, uutistoimisto kertoo Kim Jong-un arvostelleen.

– Kun rakennamme yhdenkään rakennuksen, meidän tulisi tehdä se niin, että meidän tyylimme, ominaispiirteemme ja kansallinen identiteettimme säilyvät.

Pohjois-Korean arkkitehtuuri tunnetaan erityisesti kooltaan monumentaalisesta, mutta melko ankeasta tyylistä. Olennaisena osana arkkitehtuuriin kuuluvat sosialistiset propagandasymbolit.

Lue myös:

    Uusimmat