Pohjatyö laatoitukselle

Kosteatila pitäisi laatottaa. Tämä ei aiheuta päänvaivaa vaan pohjatyö. Talo on 50-luvulla rakennettu kivikerrostalo, joka on aika kalkkipitoinen. Kosteantilan seinässä on tällä hetkellä kosteantilan maali, joka kukkii. Kuinka tarkasti maali pitää poistaa? Seinää ei ole tehty aivan "sentin" tarkasti ja se vaatisi hieman myös oikomista. Kuinka seinä tulisi käsitellä ja minkälaisen laastin siihen saisi pysymään? Olisin myös kiitollinen materiaalivinkeistä niin laastien kuin kosteuseristeen osalta.

Oletan, että kalkkipitoisuudella tarkoitat muurattua seinää, joka on rapattu kalkkilaastilla (on hyvin pehmeää). Rappaus pitäisi tunnustella / koputella varovasti kauttaaltaan ja todeta sen kiinni oleminen alustassaan. Irtonaiset kohdat olisi piikattava pois ja rapattava uudelleen, jollakin saman kovuisella tai mieluummin hieman pehmeämmällä laastilla. Jos paikkalaasti on kovempaa (sementtipitoisempaa) saattaa se kuivuessaan ja kutistuessaan korkata vielä suuremman palan vanhaa rappausta irti seinästä.

Tämä laasti- ja rappauspuoli ei ole itselleni niin tuttua aluetta, että uskaltaisin antaa joitakin tuotenimiä, mutta ota yhteyttä johonkin alan yritykseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja