Mainos

PMS-oireet aiheuttavat vauvakuumetta, riitoja ja viinanhimoa

PMS-oireet tekevät naisista kärttyisiä ja aiheuttavat outoja mielihaluja. Keräsimme yhteen Olen nainen -sivuston lukijoiden tarinoita siitä, mitä PMS pahimmillaan aiheuttaa.

PMS-oireet voivat tehdä naisesta kamalan ihmisen.

"Minusta tulee kirjaimellisesti paholainen. En todellakaan tarvitse syytä kiukutteluun silloin. Huudan, raivoan ja sitten itken. Perheeni joutuu joka kuukausi kestämään reilun viikon verran kamaluuttani. Lapsille olen selittänyt, että äidillä on kuukautiset. Tapahtui tässä taannoin. Söimme ja yhdellä lapsista kaatui maito. Pyyhin maidon ja lähdin huuhtelemaan rättiä, jolloin yksi lapsista totesi: "Ole onnellinen, ettei äidillä ole kuukautisia, sitten se olisi raivonnut sulle ihan hirveesti". Taas nolotti, mutta en voi itselleni mitään. En pysty yhtään hillitsemään itseäni, pms-oireet tekevät minusta kamalan ihmisen!"

"Normaalisti olen lauhkea kuin lammas, mutta ennen kuukautisia olen kävelevä ruutipakkaus. Pienikin poikkipuolinen sana tai väärään paikkaan unohdettu kahvikuppi saa ennennäkemättömät mittasuhteet. Aina kun kuukautiset alkavat, onnittelen itseäni, etten ole irtisanoutunut töistä, tappanut miestäni tms."

Mies ei ymmärrä

Myös parisuhde voi joutua PMS-aikaan koetukselle.

"Noin viikkoa ennen muutun kiltistä tytöstä kiukuttelevaksi ja äksyileväksi nartuksi, joka suuttuu pikkuasioista ja haastaa riitaa, vaikka hyvin tietää, ettei pitäisi. Pahimpina päivinä näen jopa niin punaista, että suuttuessani heitän miestäni kohti ensimmäisen käsillä olevan esineen, oli se sitten särkyvää tai ei. Onneksi mieheni ymmärtää ja osaa jo olla varuillaan tiettyjen päivien lähestyessä. Ei se silti mukavaa ole."

"Olen luonnostanikin äkkipikainen, mutta ennen kuukautisia suutun pienimmistäkin asioista ja kaikki tuntuu ottavan päähän. Ollessani vielä avoliitossa, saatoin suuttua silmittömästi vaikkapa siitä, että silloinen mieheni kysyi mitä haluaisin ruoaksi, sillä kysymys oli mielestäni nariseva ja idioottimainen, ja lähdin ovet paukkuen ulos kävelylle rauhoittumaan."

"Mielialani vaihtelee ja itsehillintäni repeilee etenkin miestäni koskevissa asioissa. Kaipaisin hellyyttä ja huomiota häneltä enemmän, mutta haen sitä väärällä lailla. Eihän sitä mies ymmärrä silloin."

Viinanhimo iskee

PMS-aiheuttaa fyysisiä oireita ja outoja intohimoja.

"Kun se aika kuukaudesta koittaa: Syön valtavasti makeita. Siis minusta tulee suklaa-karkkihirviö. Mieliala heittää paljon. Joskus alkaa itkettää kesken bussimatkan. Joskus alkaa naurattaa aivan valtavasti tietokoneen ruudun ääressä keskellä yötä. Siivoaminen ja liikunta eivät kiinnosta yhtään. Yleensä olen aikamoinen siivousintoilija ja järjestyksen nainen. "

"Alavatsakivut ja turvotus vaivaavat. Pari päivää ennen kuin kuukautiset alkavat, iskee myös kauhea viinan himo."

"Olen päättänyt, etten hanki lapsia. Silti, aina juuri ennen kuukautisia kärsin noin kolme päivää valtavasta vauvakuumeesta. Pörrään lastenvaateosastolla, mietin spermanluovuttajaehdokkaita jne. Sitten tunne menee ohi, palaan järkiini, kunnes ennen kuukautisia taas mietin, että ehkä sittenkin."

Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.