Playstation-vaihtokauppa ryöstäytyi verisesti käsistä Porissa – miestä syytetään murhasta

Miehen syytetään murhanneen itselleen tuntemattoman naisen osana ryöstöä Porin Pietniemessä viime helmikuussa. Asiaa puidaan Satakunnan käräjäoikeudessa.

Syyttäjän mukaan parikymppinen mies oli käyttänyt kolmekymppiseen uhriin monimuotoista väkivaltaa, jossa naista muun muassa riepoteltiin, kuristettiin ja potkittiin. Vakavinta väkivaltaa olivat kuitenkin teräaseella tehdyt lukuisat iskut: Kuolinsyyksi katsottiin oikean ulomman kaulalaskimon ja vatsa-aortan sivuhaaran repeämät sekä verenvuoto vatsaonteloon.

Syyttäjän mukaan teräaseen terä oli katkennut teon aikana.

Tajuton nainen vessaan, otti mukaansa pelikonsolin

Syyttäjän mukaan oli työntänyt väkivallan lopuksi tajuttoman naisen vessaan, jonne tämä oli kuollut.

Syyttäjän näkemyksen mukaan nainen oli teon aikana niin päihtynyt, että oli ainakin lähes puolustuskyvytön itseään isompaa miestä vastaan.

Teon taustalla oli amfetamiinin vaihtaminen pelikonsoliin. Syyttäjän mukaan mies oli ryhtynyt rikokseen, kun vaihtokauppa uhrin kanssa ei ollut onnistunut. Mies oli vienyt asunnosta Playstation-pelikonsolin, puhelimen ja kuulokkeet. Syyttäjän mukaan teko oli siis ryöstömurha.

Mies: Nainen vahingoitti itseään ja kävi kimppuun

Mies kiistää syyllistyneensä murhaan. Hänen mukaansa hän oli paininut naisen kanssa sen jälkeen, kun nainen oli päihtyneenä käyttäytynyt väkivaltaisesti ja itsetuhoisesti. Miehen mukaan nainen oli viiltänyt itseään eri puolille kehoa ja hyökännyt veitsen kanssa miehen kimppuun. Mies kertoo saaneensa painin aikana naiselta teräaseen pois ja kuristusotteen avulla rauhoittaneensa naisen vessaan työntämistä varten. Miehen mukaan naisen itsetuhoinen käytös olisi sittemmin jatkunut vessassa.

Mies myöntää aiheuttaneensa uhrille ruhjeita ja mustelmia painin aikana, mutta kiistää ainakaan tahallaan aiheuttaneensa uhrille pisto- tai viiltovammoja. Hän katsoo toimineensa hätävarjelutilanteessa.

Mies kertoi ostaneensa naisen pelikonsolin kuulokkeineen naiselta amfetamiinilla. Hän sanoo ottaneensa väkivallan jälkeen paniikissa vahingossa mukaansa myös naisen puhelimen.

Yksi nainen syytettynä kätkemisestä

Asiassa on syytteessä kätkemisrikoksesta nainen, jonka syytetään antaneen säilyttää rikoksella vietyä omaisuutta luonaan ja auttaneen omaisuuden myynnissä. Nainen kiistää syyllisyyden, kertoen luulleensa omaisuuden olleen miehen ostamaa.

Murhasta syytetyn miehen syytetään lisäksi pitäneen hallussaan ja kaupanneen erilaisia huumausaineita. Syytteessä huumausainerikoksesta on myös kätkemisrikoksesta syytetty nainen, joka kiistää tietäneensä asunnossaan säilytetyn huumeita.

Mikä tekee henkirikoksesta murhan? 10:37

Mikä tekee henkirikoksesta murhan? Rikospaikan Murharyhmä vastaa.

Lue myös:

    Uusimmat