Pizzapaistos

  • 12 kiinteää perunaa
  • 300 g jauhelihaa
  • 2 rkl pizzamaustetta
  • suolaa ja pippuria
  • 2 prk tomaattipyreetä
  • 2-3 punasipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 6 tomaattia
  • 3 dl juustoraastetta
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa ja oreganoa
  • 1. Kuori ja leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Levitä perunaviipaleet tasaisesti ja tiiviisti uunipellille leivinpaperin päälle.
  • 2. Paahda jauheliha kuumassa pannussa ja mausta se suolalla, pippurilla ja pizzamausteella. Lisää pannuun tomaattipyree ja sekoita vielä muutama minuutti. Levitä jauheliha-tomaattiseos perunoiden päälle.
  • 3. Kuori ja leikkaa sipulit viipaleiksi. Levitä viipaleet jauhelihaseoksen päälle. Purista valkosipulit sipulien päälle.
  • 4. Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja levitä viipaleet päällimmäisiksi. Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta.
  • 5. Kypsennä paistos uunissa 200-225 asteessa noin puoli tuntia. Ripottele "pizzan" päälle juuri ennen tarjoilua tuoretta oreganoa ja basilikaa.

- Toim. Sonja Blåberg ja Ari Malmberg

Lue myös:

    Uusimmat