Pittsburgh ja Minnesota jysäyttivät merkittävän NHL-pelaajakaupan – huippuhyökkääjä ja floppi vaihtavat osoitetta

Pittsburgh Penguins ja Minnesota Wild ovat tehneet jääkiekon NHL:ssä merkittävän pelaajakaupan.

Siirtohuhuissa pyörinyt Minnesota-hyökkääjä Jason Zucker vaihtaa Pittsburghiin. Penguinsista Wildiin siirtyvät hyökkääjä Alex Galchenyuk, puolustajalupaus Calen Addison sekä 1. kierroksen varausvuoro.

Wild saa varausvuoron käyttöönsä tulevan kesän draftissa, jos Pittsburgh yltää tällä kaudella pudotuspeleihin. Jos Penguins jää pudotuspelien ulkopuolelle, siirtyy kyseinen varausvuoro kesälle 2021.

Yhdysvaltalainen Zucker, 28, on edustanut Minnesotaa tähän saakka koko NHL-uransa ajan. Tehopisteiden valossa parhaalla kaudellaan 2017–18 hän naputti runkosarjassa 64 pistettä. Tällä kaudella Zucker on summannut 45 peliin 29 (14+15) tehopistettä.

Arizonasta Pittsburghiin täksi kaudeksi siirtyneen ja nyt Wildiin vaihtavan yhdysvaltalais-venäläisen Galchenyukin, 25, kuluva kausi on puolestaan ollut odotuksiin nähden floppi; 45 peliä ovat tuottaneet tehot 5+12=17. Galchenyuk on NHL:n kolmosvaraus vuodelta 2012.

Minnesotaan niin ikään siirtyvä nuori Addison, 19, ei ole vielä NHL:ssä debytoinut. Hän oli vuodenvaihteessa voittamassa alle 20-vuotiaiden MM-kultaa Kanadan riveissä.

Zuckerin nykyinen sopimus on voimassa vuoteen 2023 saakka, kun taas Galchenyuk pelaa sopimuksensa viimeistä kautta.

Lue myös:

    Uusimmat