Pitkäkyntiset veivät rakennusliikkeen varastosta kymmenien tuhansien eurojen arvosta tavaraa – matkaan lähti muun muassa astianpesukoneita, lumilinkoja ja moottorivene

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on vanginnut neljä miestä todennäköisin syin epäiltynä Liperissä kuun alussa tapahtuneeseen törkeään varkauteen.

Poliisi sai tiistaina ilmoituksen Liperissä Nivankankaantiellä rakennusliikkeen varastoalueella tapahtuneesta omaisuusrikoksesta. Ilmoituksen mukaan varastoalueelle oli murtauduttu maanantai-illan kello 16 ja tiistaiaamun kello 6.30 välisenä aikana.

Varastoalueelta oli anastettu muun muassa Juhta 650 -venetraileri, jonka kyydissä oli ollut Buster RS -vene sekä Honda BF 45 -perämoottori, Majava-kuomuperäkärry, uusia astianpesukoneita, kaksi käsikäyttöistä lumilinkoa sekä runsaasti erilaisia työkaluja ja toimistokalusteita.

Anastetun omaisuuden yhteisarvo on poliisin tiedotteen mukaan kymmeniä tuhansia euroja.

Poliisi pääsi epäiltyjen jäljille heti tiistaiaamupäivällä esitutkinnassa esille tulleiden asioiden avulla. Tänään vangitut miehet otettiin kiinni tiistaina aamupäivällä Liperin keskustasta yksityisasunnoista. Miehet ovat 30–40-vuotiaita.

Poliisi kaipaa yleisövihjeitä varkaudesta

Poliisi sai hätäkeskuksen kautta lisäksi ilmoituksen, jonka mukaan Liperin Roukalahdesta Piitsamonniementieltä oli löytynyt epäilyttävää omaisuutta.

Poliisi mentyä paikalle ilmeni, että Nivankankaantien varastolta anastettu omaisuus oli kuljetettu Piitsamonniementielle.

Anastettu, kymmenien tuhansien eurojen arvoinen omaisuus saatiin kokonaisuudessaan takaisin.

Poliisi jatkaa tapauksen esitutkintaa. Syyte asiassa on nostettava 26.2.2021 mennessä.

Kaikki asiaan liittyvät mahdolliset havainnot Nivankankaantieltä ja Roukalahdesta kiinnostavat poliisia. Havainnot voi ilmoittaa Itä-Suomen poliisilaitoksen päivystysnumeroon 0295 415 455 tai sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja