Pitääkö tästä huolestua? Iivo Niskasen toiminta herättää kysymyksiä: "Vetää laput silmillä"

2:25
Jari Isometsä perkasi Tour de Skin: "Aluksi ajattelin, että uusi systeemi on väärä".

Suomen hiihdon ykköspyssy Iivo Niskanen jättäytyi pois sunnuntaina päättyneeltä Tour de Skiltä välttääkseen terveysriskejä valmistautuessaan Oberstdorfin MM-hiihtoihin. MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä ihmettelee sitä, ettei Niskanen ole kilpaillut lainkaan kotimaassa.

Maastohiihdon Tour de Ski päättyi sunnuntaina Venäjän Aleksandr Bolshunovin voitonjuhliin. Seuraavaksi maailmancupia hiihdetään Lahdessa, jossa kilpaillaan Salpausselän kisoissa kahden viikon kuluttua.

Salpausselällä myös Suomen ykköstykin Iivo Niskasen on määrä palata kilpaladuille. Edellisen kerran Niskanen kilpaili Rukan maailmancupin avauksessa lokakuun lopulla.

Salpausselän aikaan Niskasen edellisestä kilpailusta on aikaa jo lähes kaksi kuukautta. MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä ihmettelee Niskasen tapaa toimia.

Suomalaisen kovimmista kilpakumppaneista Bolshunov on hiihtänyt kilpaa Tour de Skillä ja kiertueelta pois jääneet norjalaiset kotimaassaan.

– He ovat eläneet sellaista vaihetta kuin tässä vaiheessa kautta pitääkin, eli kilpailleet. Iivolla on ollut kahden kuukauden kilpailutauko. Se on poikkeuksellista. Urheilijalla on varmasti itsellään vähän epävarmuus, että missä mennään.

Niskanen on aiempina vuosina hiihtänyt erityisen hyvin Salpausselällä, eikä Isometsä epäile miehen menestysmahdollisuuksia tälläkään kertaa. Sen hän sanoo, että perhosia suomalaistähden vatsassa on varmasti normaalia enemmän. 

– Urheilija tietää itse, miten tekee. Mutta jos ajattelen omalle kohdalleni, en olisi pystynyt tuohon. Haluaisin vastauksia, miten harjoittelu on mennyt, pitääkö muuttaa jotakin. Iivo menee vähän laput silmillä ja luottaa omaan tekemiseensä, Isometsä ruotii.

– Toisaalta Iivo on niin kova. Perusominaisuudet, kuten hapenottokyky, ovat korkealla tasolla. Monen muun kohdalla olisin hyvin skeptinen, että ei tule onnistumaan. Mutta kyllä mies tietää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja