Pitääkö omasta lattialämmityksestä olla huolissaan? Levin mökkipalon syy ei harvinainen: "Sähköasennukset eivät ole ikuisia"

9:35
Mistä tietää, ettei oman lattian alla muhi tikittävä aikapommi?

Levillä kolmen lapsen kuolemaan huhtikuussa johtanut mökkipalo syttyi lattialämmityksestä, jonka lämmityskaapelin asennuksessa oli tehty virheitä.

Turvallisuus ja kemikaalivirasto Tukesin ylitarkastaja Sakari Hatakka kertoo MTV Uutisille, että lattialämmityksistä on syttynyt aiemminkin tulipaloja.

Pelastuslaitoksen rekistereistä tehdyn selvityksen mukaan vuonna 2017 tapahtui seitsemän sähkölämmityskaapeleista aiheutunutta rakennuspaloa.

– Sähköasennukset tarkastetaan ennen niiden käyttöönottoa. Tehdään silmämääräisiä tarkastuksia ja sähköisiä mittauksia. Siinä kohtaan, kun niissä ilmenee ongelmia, on tietysti tullut virheitä.

Sähköasennukset tulee tarkastaa häiriöiden ilmetessä

Oman lattialämmityksen oikeanlaisen asennuksen voi tarkastuttaa ammattimaisella sähköasentajalla.

– Jos havaitaan jotain, että sulake palaa tai suojalaitteet toimivat, niin heti selvittämään mistä se johtuu. Jos se on toistuvaa, täytyy ehdottomasti selvittää

– Sähköasennukset eivät ole ikuisia, eli kyllä ne tarvitsevat korjausta ja uusimista.

Hatakan mukaan kaikki ammattimaiset sähköasentajat on rekisteröity Tukesin verkkosivuilla.  

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.