Pirteä punaherukkatorttu

  • 125 g margariinia tai voita
  • 3/4 dl sokeria
  • 2 keltuaista
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 dl maitoa
  • täyte:
  • 5 dl punaherukoita
  • 2 valkuaista
  • 1 dl sokeria
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 rkl perunajauhoja
  • pinnalle:
  • n. 1/2 dl punaherukoita

1. Vatkaa valkuaiset ensin vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten, näin menetellen vatkaimia ei tarvitse välillä pestä.

2. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen koko ajan vatkaten.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilöiden yhdessä maidon kanssa taikinaan. Sekoita vain sen verran että aineet tasoittuvat.

4. Levitä taikina irtoreunaiseen voideltuun vuokaan ( halk. 24-26 cm ).

5. Vatkaa tuorejuusto, vaniljasokeri ja perunajauhot tasaiseksi seokseksi.

6. Sekoita tuorejuustoseoksen joukkoon valkuaisvaahto ja punaherukat varovasti sekoittaen lastalla tai haarukalla. Levitä seos taikinan päälle.

7. Ripottele pinnalle punaherukat.

8. Paista torttua 175 asteen lämmössä uunin alaritilätasolla noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa ja irrota reunarengas vasta sitten tortun ympäriltä.

Vinkki:

* Käytä punaherukoiden asemesta vadelmia, karviaismarjoja, puolukoita tai pieniä happamia omenakuutioita.

- Toim. Kaarina Roininen

Lue myös:

    Uusimmat