Piristystä työpäivään – muuta työpisteesi inspiroivaksi!

Etkö jaksaisi töissä? Jos pidät työstäsi, mutta energiat ovat vähissä, kokeile pieniä muutoksia työpisteelläsi.

Katsohan ympärillesi – näkyykö pöydälläsi likaisia kahvikuppeja, tyhjiä juomapulloja ja kasa toimenpiteitä vaativia papereita? Ei ihme, että olosi on levoton.

Nyt on aika päivittää työpiste uuteen uskoon! Sen lisäksi, että hyvin järjestetty pöytä auttaa sinua jaksamaan arkea paremmin, voit myös parantaa olotilaasi muutamilla muutoksilla.

Putsaa pöytäsi!

Milloin viimeksi siivosit työpisteesi kunnolla? Tiesitkö, että yksi työpaikkasi suurimmista bakteeripesäkkeistä ovat tietokoneen hiiret ja näppäimistöt? Aloita urakkasi raivaamalla koko pöytä puhtaaksi ja pyyhkimällä se huolellisesti raikkaalla puhdistusaineella.

Seuraavaksi on aika jaotella paperit, kirjat ja kansiot niille kuuluville paikoille. Muista varata riittävästi erilaisia pikkuhyllyköitä ja laatikostoja, joihin saat kaiken järjestykseen.

Tuo energiaa!

Mikä tekee sinun päivästäsi paremman? Nautitko kukista, tai juotko kahvisi mielelläsi tietynlaisesta mukista? Tee myös työpisteestäsi mahdollisimman mukava: Viherkasvit, torkkupeitot ja mukavat tohvelit eivät ole kiellettyjä, joten miksi et tekisi päivistäsi hieman mukavampia.

Muista myös värien merkitys – millaiset väriyhdistelmät tai värit ovat sinulle erityisen energisoivia ja miellyttävät silmääsi? Tee työpisteestäsi hieman kodinomainen, jotta viihdyt sen keskellä.

Unelmat auttavat jaksamaan

Haaveiletko aurinkolomasta tai elääkö mielessäsi muisto kauniista kesäpäivästä mökkirannalla?

Huomioi unelmasi ja rakkaat muistosi myös töissä – tuo inspiroivia kuvia työpöydällesi tai aseta vaikkapa pieni säästöpossu pöydällesi muistuttamaan, että saat pian lomakassasi kasaan. Tällaiset muistot ja ihanat ajatukset saavat sinut hymyilemään päivän keskellä.

Tue terveyttäsi pienillä asioilla

Toimistotyö on erityisen raskasta keholle, eikä sitä muista huoltaa töihin uppoutuessaan.

Tärkeintä on muistaa juoda vettä riittävästi ja harrastaa taukojumppaa noin puolen tunnin välein. Myös silmiä on hyvä lepuuttaa, sillä tietokoneen katselu on erityisen raskasta silmillesi.

Tue näitä pieniä asioita huomioimalla ne työpisteelläsi: Aseta vaikkapa kaunis vesikannu pöydällesi tai ajoita juomatauot kalenteriisi, jotta saat myös liikettä.

Muista, että muistilappujenkaan ei aina tarvitse olla tylsiä post it -lappuja ja mielikuvituksen käyttö on sallittua myös työpaikalla: Erilaiset tekstit ja printit ovat nyt erityisen muodikkaita sisustuksessa, joten mitäpä jos laittaisit työpisteellesi kauniisti kehystetyn kuvan taukojumppaajasta tai siihen kehottavasta tekstistä?

Hannele Lampela/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja