Pipsa Hurmerinta salasi raskautensa Top Chef -kuvauksissa

Ohjelman juontaja-tuomari jäi kiinni viimeisen jakson kuvauksissa. Syynä oli osteri.

Tänään alkavan Top Chef Suomi -ohjelman kolmannen kauden juontaja-tuomari Pipsa Hurmerinta odottaa esikoistaan. Hän kertoo raskuden viimeisen kolmanneksen olevan juuri alkamassa.

– Pitää varmasti koputtaa puuta, mutta olen voinut todella hyvin. Tosin raskauden alussa olin välillä aika väsynyt, kun aloitimme kuvaukset usein aamuviideltä, Huomenta Suomen vieraana käynyt Hurmerinta kuvailee MTV3.fille ja viittaa syksyllä kuvattuun Top Chefiin.

Hän kertoo salanneensa raskautensa ensin muilta ohjelman tekijöiltä, mutta joutuneensa paljastamaan asian viimeisessä jaksossa.

– Kilpailijat valmistivat siinä ostereita, joten joudun paljastamaan Hansille (Välimäki), että en voi maistaa näitä, olen raskaana, hän nauraa.

Muista ohjelmassa tarjotuista ruoista Hurmerinta selvisi kuitenkin kunnialla.

– Näykin varovasti raakaa kalaa ja maistoin vähän myös viinejä. Olen asunut pitkään Ranskassa, joten en ole hysteerisen tarkka raskausajan syömisistä, hän selittää.

Yhdeksän kuukautta on Hurmerinnan mielestä sen verran lyhyt aika, ettei niin kutsuttuja kiellettyjä ruokia ehdi tulla sietämätön ikävä. Yksi ruoka-aine on kuitenkin sellainen, josta luopuminen on hänestä tuntunut vaikealta.

– Rakastan homejuustoa, ja sitähän en nyt ole voinut syödä. Olin juuri Ranskassa ja teki kyllä tuskaa kävellä ihanan juustokaupan ohi, hän selittää.

"Kuri on hyvä asia"

Hurmerinta ihailee myös ranskalaista lastenkasvatustapaa ja kertoo lukevansa parhaillaan siitä kertovaa kirjaa.

– Olen innostunut Pamela Druckermanin kirjasta Kuinka kasvattaa bébé. Siinä amerikkalainen, ranskassa asuva nainen miettii sitä, miksi hänen lapsensa käyttäytyy niin huonosti samalla, kun ranskalaiset lapset istuvat kiltisti ravintolassa, jaksavat odottaa kärsivällisesti ruokien tulemista ja nukkuvat täysiä öitä kolmen kuukauden iässä. Siellä lapset ovat ihan oikeasti sellaisia, 11 vuotta Ranskassa asunut Hurmerinta kuvailee.

– Luulen, että minusta tulee aika tiukka äiti, mutta mielestäni kuri on hyvä asia. On minullakin ollut kova kuri lapsena, isäni on upseeri, hän miettii.

Top Chef Suomi tiistaisin klo 21 MTV3-kanavalla.

(MTV3–KATI PUKKI)

Pipsa Hurmerinta Huomenta Suomen ruokapöydässä (5.2.2013)

Lue myös:

    Uusimmat