Pintamuutoksilla kutsuva tunnelma kotiin

Pientä pintaremonttia -ohjelmassa uudistettiin kolmiota, jonka seinä- ja lattiapintoja ei oltu uusittu pitkään aikaan. Koko asunto kaipasikin päivitystä.

Tämänkertaisessa Pientä pintaremonttia -kohteessa osa pinnoista on laitettu kuntoon viimeisen muuton aikoihin parisenkymmentä vuotta sitten, joten pienelle remontoinnille löytyi tarvetta. Asunnon makuuhuoneissa oli lattiamateriaalina muovimatto, joka saattaa joillekin ostajaehdokkaille olla mietintää aiheuttava asia. Myös 80-luvulla laitetut tapetit ovat aikojen saatossa hieman kuluneet. Lisäksi keittiössä hella, tasot ja kaapistot ovat selkeästi jääneet 80-luvun tunnelmiin.

Asunnon ilme uudistettiin Pientä pintaremonttia -suunnittelija Riia Rauhalan suunnitelman mukaan.

Ensivaikutelma asunnosta lähtee eteisestä, joten Riia uudisti tilan maalaamalla, stailaamalla sekä uusimalla kaapin ovet ja vetimet. Uudistuksilla tila on houkutteleva ja nykypäivän tyyliä.

Toisesta makuuhuoneesta Riia teki pojan huoneen. Kaksi seinistä sai peitokseen raikkaan, vaaleansinisen raitatapetin. Kontarastin luomiseksi muut seinät sekä ovet saivat uuden vaalean maalipinnan. Uudeksi lattiamateriaaliksi asennettiin linoleum click-lattialaatta vaaleanharmaalla värisävyllä.

Isompi makuuhuone sai ilmeekseen ylellisen ja maalaisromanttisen tyylin yhdistelmän. Tunnelma huoneeseen luotiin sisustuksella sekä maalaamalla seinät, tapetoimalla päätyseinä sekä vaihtamalla kaapiston ovet uusiin. Myös tässä makuuhuoneessa lattiaksi vaihdeltiin click-lattialaatta.

Myös vähän aikaa sitten uusittu kylpyhuone sai muutoksessa uutta ilmettä. Suurehko yläkaappi pesukoneen yläpuolelta poistettiin, jotta saataisiin lisää avaruutta tilaan. Lisäksi silikonit vaihdettiin uusiin ja hana uusittiin nykyaikaisemmaksi.

Olohuone uusittiin remontoiden sekä uusilla kalusteilla ja tekstiileillä. Seinäpintoja sekä maalattiin että tapetoitiin. Kalusteiksi on valittu luonnonläheisiä materiaaleja eli puuta, rottinkia sekä tekstiileissä pellavaa ja silkkiä. Myös parveke on muutettu asunnon ilmeen mukaiseksi eli kalustettu ja järjestelty uudelleen. Uudistuksen jälkeen oleskelutila on huomattavasti valoisampi.

Keittiön ovet Riia vaihtoi uusiin valkoisiin ja myös kaappien tasot vaihdettiin muun asunnon tyyliä mukaileviksi. Uudeksi tasoksi vaihdettiin tammilaminaattitasot. Myös katot saivat uuden maalipinnan ja tila myös stailattiin samalla maalaisromanttisella tyylillä kuin asunnon muut tilat.

Katso kaikki kuvat ja tarkemmat tiedot muutoksesta Pientä pintaremonttia -sivuilta.

Lue myös:

    Uusimmat