Pimeässä istunut Elon Musk kertoi yritysjohtajille avaruuden muukalaisista, tunneleista kaupunkien alla sekä lentävien autojen vaaroista

Elon Musk piti B20-puheensa kynttilöiden valossa 2:01
Elon Musk maalasi kuvaa tulevaisuuden maailmasta levällä pensselillä.

Miljardööri Elon Musk maalasi leveällä pensselillä visiotaan tulevaisuuden maailmasta puhuessaan etäyhteydellä Indonesian Balilla kokoontuneelle B20-kokoukselle. Puheessa mainittiin niin avaruuden muukalaiset kuin tunneleissa kaupunkien alla kiittävät sähköautot. Muskin esiintymisestä kertoo muun muassa kansainvälinen arabialainen uutiskanava Al Arabiya.  

Kyseinen tapaaminen kerää yhteen kansainvälisiä liikemaailman edustajia, samalla kun Balilla alkaa myös G20-maiden kokous. Hiljattain Twitterin ostanut Musk ilmestyi ruudulle yleisön eteen päällään perinteinen indonesialainen paita.

Miljardööri istui pimeässä kynttilöiden ympäröimänä. Pimeän taustan syyksi hän kertoi hetkeä aiemmin olleen sähkökatkon.

Musk maalasi kuvaa tulevaisuuden maailmasta tapansa mukaan leveällä pensselillä.

Erityisesti Teslasta ja SpaceX -yhtiöistään tunnettu Musk kertoi yritysjohtajille visiotaan maailmasta, jossa kaupunkien ruuhkat ratkaistaan sähköautoilla ja maanalaisille tunneleilla.

Muskin usko maanalaiseen liikenteeseen on luja. Lentävistä autoista hänellä ei ollut hyvää sanottavaa. Miljardöörin mukaan lentävät autot putoilisivat ihmisten päälle ja olisivat huono asia ihmisten yksityisyydelle.

– Sähkökäyttöiset ajoneuvot ja tunnelit ovat ehdottomasti keino ratkaista liikennesumppuja missä tahansa kaupungissa. Tunneleita voidaan rakentaa niin monta (maanalaista) kerrosta kuin ongelman ratkaiseminen vaatii.

Raketeilla kylään toiselle mantereelle

Muskin puheessa mainittiin myös maailma, jossa eri puolille maapalloa voitaisiin matkustaa hetkessä raketeilla. Miljardöörin haaveissa matkattiin myös avaruusaluksilla vieraille planeetoille.

– Ehkäpä löydämme avaruusolioita tai muinaisia sivilisaatioita, jotka olivat olemassa miljoonia vuosia sitten. Olisi uskomattoman kiinnostavaa matkata avaruuteen tutkimaan galaksia, Musk lausui yritysjohtajille.

Muskilta kysyttiin myös, miksei hän ollut matkustanut itse paikalle Balille. Musk hauskuutti yleisöä kertomalla, että Twitterin oston jälkeen hänen työmääränsä oli kasvanut "aika paljon."

Indonesia on ehdottanut Muskille maan käyttämistä SpaceX -yhtiön rakettien laukaisupaikkana. Indonesian mukaan maan sijainti päiväntasaajan lähellä olisi hyödyksi avaruustoiminnalle.

Musk sen sijaan kertoi haluavansa maailman, jossa rakettien laukaisupaikkoja on eri puolilla niin, että ihmiset voisivat matkata maapallon toiselle laidalle hetkessä jopa 20 kertaisella äänennopeudella.

Suurista visioistaan huolimatta Musk ei voinut olla huvittumatta maailman hauraudesta muistuttavasta sähkökatkosta, mikä pakotti hänet esiintymään pimeässä.

– Katson tätä videota, ja se näyttää niin oudolta. Istun pimeässä kynttilöiden keskellä. Tämä on asioista huvittavin, Musk sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat