Pikkupoikien "velka" suisti vantaalaisen isäpuolen raiteiltaan: Tunkeutui bullterrierin kanssa perheen kotiin, hakkasi isän ja huoritteli vaimoa

Vantaalaismies tunkeutui perheen kotiin, pahoinpiteli perheen isän ja nimitteli perheen äitiä halventavasti. Syynä oli se, että perheen 9-vuotias poika oli väitetysti velkaa miehen poikapuolelle.

Vantaan käräjäoikeus tuomitsi miehen useista rikoksista viime vuoden lopulla. Yllättäen väkivallan uhriksi joutunut perheen isä kertoi kokemuksistaan käräjäoikeudessa.

Välikohtaus sattui eräänä marraskuisena maanantaipäivänä vuonna 2017. Mies oli tuolloin havahtunut siihen, että hänen kotitalonsa ovikelloa rämpytetään.

Kun hän oli mennyt ovelle, vastassa oli ollut entuudestaan tuntematon mies. Miehellä oli mukanaan poika ja ”jaloissa kytkemättä murissut” bullterrieri. 

Kaksi iskua päähän

Talon isännän mukaan ovella ollut mies oli ryhtynyt vaatimaan rahaa aggressiivisesti ja kovaäänisesti. Hän ei ollut saanut selkoa siitä, mihin vaatimus liittyi, ja pyysikin miestä poistumaan. Mies ei kuitenkaan noudattanut neuvoa saati luopunut vaateestaan, vaan änkesi väkisin talon eteiseen.

Eteisessä tunkeilija löi talon isäntää nyrkillä päähän kaksi kertaa. Tapahtumien tuiskeessa hän ehti myös huoritella paikalle rientänyttä perheen äitiä. 

Tunkeilija poistui paikalta sen jälkeen, kun nainen soitti hätäkeskukseen. Mennessään hän kuitenkin vielä uhkaili perheen isää. Miehen mukaan tunkeilija oli kertonut tietävänsä hänen osoitteen, työpaikan sekä auton rekisterinumeron.

Perheen isän mukaan tilanne on traumaattinen kokemus perheelle.

Mies kiisti tunkeutumisen

Asiasta tehtiin rikosilmoitus ja tapaus eteni lopulta oikeuteen. Vantaan käräjäoikeudessa taloon tunkeutunut mies kiisti syyllistyneensä rikoksiin ja väitti, että hän oli käynyt perheen kanssa ”ikävänsävyistä keskustelua” ainoastaan ovensuussa ja talon pihalla.

Mies ei myöskään ollut kertomansa mukaan tehnyt perheen isälle väkivaltaa tai halventanut ketään millään tavalla. Hänen mukaansa tilanteessa oli ollut pientä tönimistä, mutta hän ei ollut sitä aloittanut.

Mies kertoi menneensä perheen asunnolle selvittämään ”rahaepäselvyyttä”. Miehen mukaan perheen poika oli nimittäin edeltävänä viikonloppuna ollut heillä kylässä, ja siirtänyt hänen poikapuolensa ”pelitililtä” rahaa omalle tililleen.

Oikeuden tuomiosta ei käy ilmi, millaisesta pelitilistä oli kyse, mutta summan voinee olettaa olevan suhteellisen pieni, sillä toisen pojista tiedetään olevan 9-vuotias.

Ehdollista vankeutta

Vantaan käräjäoikeus uskoi asiassa väkivallan uhriksi joutunutta miestä.

Eteiseen riehumaan tullut mies tuomittiin törkeästä kotirauhan rikkomisesta, pahoinpitelystä, kunnianloukkauksesta sekä laittomasta uhkauksesta 50 päivän ehdolliseen vankeuteen.

Ratkaisu annettiin marraskuun puolivälissä.

Tuomio näyttäisi jääneen lainvoimaiseksi. Vantaan käräjäoikeudesta kerrotaan, että tuomittu on ilmoittanut tyytymättömyyttään tuomioon, mutta jättänyt valittamatta siitä määräpäivään mennessä.  

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja