Pikkupiparit cocktailpaloina

Kokeile pikkujoulukauteen sopivia pipareita cocktailpaloina.

Herkulliset piparkakut maistuvat myös cocktailpaloina!

n. 25 kpl

1 pkt Myllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa (500 g) tai Perinteinen Piparkakkutaikinaa (500 g)

Koristeluun:
3 dl tomusokeria
n.3 rkl sitruunamehua tai 1 munanvalkuainen

Brie-viikunatäyte:
150 g Brie-valkohomejuustoa
150 g viikunahilloa

Luumu-sinihomejuustotäyte:
150 g luumumarmeladia
(2 rkl vahvaa rommia)
150 g pehmeää sinihomejuustoa tai sinihometuorejuustoa

Omena-sitruunajuustotäyte:
150 g omenamarmeladia
(2 rkl sitruslikööriä, esim. limoncelloa)
150 g sitruunatuorejuustoa

Kauli sulanut taikina 2-3 mm:n vahvuisiksi levyiksi jauhotetulla pöydällä. Painele pienillä piparimuoteilla kuvioita (sydän, tähti, kuu tms.) taikinaan ja nosta ne lastalla paistopellille leivinpaperin päälle. Paista uunin keskitasolla n. 200 asteessa n. 5-7 min. Piparit palavat helposti. Ole tarkkana.

Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta tai munanvalkuaisesta kuorrutus. Laita sitä leivinpaperista tehtyyn paperitötteröpursottimeen ja koristele puolet pipareista. Tai käytä valmista tuubeissa myytävää sokerivesikuorrutetta. Anna koristelun kuivua.

Täytä piparit n. 4-8 tuntia ennen tarjoilua, jolloin ne ovat parhaimmillaan, eli piparit hieman pehmenevät. Voit säilyttää näitä pieniä cocktailpaloja myös jääkaapissa vaikka seuraavaan päivään.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat