Pikkuleijonien MM-sensaationousun taustalla hämmästyttävä muutos – "Se pelasti meidät"

Päätöserän tehokas ylivoimapeli nousi Pikkuleijonien ratkaisuavaimeksi, kun Suomi nousi 6-5-voittoon Tshekistä jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Yhdysvaltojen Texasissa. 

Katso Pikkuleijonien voiton huimat ratkaisuhetket pääkuvan videolta!

Suomen aikaa varhain torstaiaamuna pelattu ottelu oli todellinen vuoristorata. Pikkuleijonat nousi kahdesti kahden maalin takaa johtoasemaan. 

Ratkaisu tuli vain 19 sekuntia ennen päätössummeria, kun Samu Tuomaala osui ylivoimalla. Myös Suomen 4-5-kavennus (Tuomaala) ja 5-5-tasoitus (Samu Salminen) syntyivät ylivoimalla päätöserässä. 

– Olen todella iloinen voitosta. Se oli kova taistelu, ja tuntui, että meillä oli myös hieman onnea. Tshekille pitää antaa tunnustusta, sillä olimme ongelmissa ison osa pelistä. Löysimme jostain keinon roikkua mukana, Pikkuleijonien päävalmentaja Petri Karjalainen kommentoi.  

Ennen päätöserää Suomen ylivoima takkusi, kun Tshekki istui yhteensä neljä kahden minuutin jäähyä. 

– Ylivoimassamme on valtavasti hyökkäystaitoa, hyviä pelaajia. Meidän pitää löytää kemia heidän välilleen ja jättää tilaa luovuudelle. Niin tuloksia tulee.

– Se (ylivoimapeli) pelasti meidät, mutta kahdessa ensimmäisessä erässä se oli kamalaa. Emme saaneet oikeastaan edes laukauksia aikaan, Karjalainen kertasi. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Ottelussa Suomen 1-2-kavennuksen tehnyt ja Tuomaalan voittomaalin syöttänyt Ville Koivunen perkasi ylivoimamuutoksen taustoja. 

– Aloimme laukoa ja olimme aggressiivisempia. Ja meillä oli pelaajia maalin edessä, joten maalivahti ei nähnyt laukauksia kunnolla, Koivunen analysoi. 

Tshekin leirissä harmiteltiin. 

– Kaukalossa oli paljon tunnetta, emmekä lukeneet tilanteita hyvin ylivoimilla, joilla he onnistuivat maalinteossa, Tshekin valmentaja Jakub Petr summasi. 

– Olen ylpeä joukkueestani. Teimme tyhmiä virheitä, mutta tämä on U18-kiekkoa. 

Päivitys Kapasesta

Karjalainen päivitti ottelun jälkeen myös hyökkääjä Oliver Kapasen tilannetta. 

– Toivon, että hän pystyisi harjoittelemaan 2-3 vuorokauden sisällä. Näemme tilanteen sitten. Toivon meidän, mutta ennen kaikkea hänen puolestaan, että hän pystyisi vielä pelaamaan. Pysymme positiivisina sen suhteen, Pikkuleijonien valmentaja kommentoi. 

Aiemmin Karjalainen sanoi Kapasen kärsivän päänsärystä ja kipeästä niskasta. 

Lue myös:

    Uusimmat