Pikkujoululiikenteen karu saldo: 99 rattijuopumuksesta epäiltyä

Poliisi jakaa vinkkinsä talviliikenteeseen ja pikkujoulun viettäjille – näin kannattaa toimia nyt taksien kanssa 6:00
Videolla ylikomisario Dennis Pasterstein jakaa vinkkinsä talviliikenteeseen ja pikkujoulun viettäjille. Miten kannattaa toimia taksien kanssa?

Poliisi valvoi pikkujoululiikennettä tehostetusti ja sai kiinni lähes sata rattijuopumuksesta epäiltyä.

Poliisi kertoo valvoneensa pikkujoulun liikennettä tehostetusti koko maassa 24.–26.11. Viikonlopun aikana poliisi sai kiinni 99 kuljettajaa, joista alkoholin käytöstä epäiltyjä oli 73 ja muun huumaavan aineen käytöstä epäiltyjä 26.

Lisäksi 143 kuljettajaa puhalsi positiivisen, mutta alle rangaistavuuden rajan (0,5 promillea) jääneen tuloksen. 39 ajo-oikeuden haltijaa määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Yhteensä poliisi teki viikonlopun tehovalvonnassa 24 1919 puhalluskoetta ja 101 huumepikatestiä.

Poliisi muistuttaa, että jokainen päihtynyt kuljettaja liikenteessa on liikaa. Valvontatuloksissa voi kuitenkin nähdä positiivista kehitystä edellisvuoteen verrattuna. 

Tänä vuonna 2023 yhden rattijuopon kiinnisaamiseksi tehtiin keskimäärin 244 puhalluskoetta, kun edellisenä vuonna 2022 puhalluskokeita tarvittiin "vain" 187, toteaa poliisitarkastaja Tuomo Katajisto Poliisihallituksesta tiedotteessa.

Katajiston mukaan negatiivista on kuitenkin se, että tehovalvonnassa löytyi aivan liian monta päihteitä nauttinutta kuljettajaa, jotka eivät osanneet pysyä poissa ratista.

Lähde: Poliisi

Lue myös:

    Uusimmat