Poliisi pysäytti kortittoman rattijuopon – tämä näky oli piste i:n päällä

Näin tarkastat talvirenkaiden kunnon 4:54
KATSO MYÖS: Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen kertoo, mihin asioihin on kiinnitettävä huomiota talvirenkaiden kuntoa arvioitaessa. Lisäksi hän esittelee erilaisia tapoja renkaan kulutuspinnan mittaamiseksi.

Helsingin poliisi pysäytti kortittoman, alkoholin ja huumeiden vaikutuksen alaisena ajaneen kuskin, jonka auton renkaillakaan ei olisi pitänyt olla liikenteeseen minkäänlaista asiaa.

Helsingin liikennevalvontatoiminnon johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein kertoo X-palvelussa kehottaneensa aamukahvin lomassa kollegaansa "poimimaan kesärenkaat sivuun" kentällä ollessaan.

Kollega teki työtä käskettyä ja lähetti myöhemmin ylikomisariolle viestin eräästä räikeästä tapauksesta: "Pysäytin illalla auton, kortiton. Alkometriin reilusti yli 2 promillea + pos. huumetesti. Mutta ne renkaat, joista oli aamulla puhetta..."

Pasterstein jakoi julkaisunsa yhteydessä kuvan kyseisistä renkaista.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Sen lisäksi, että kuskilla ei ollut korttia ja hän ajoi alkoholin ja huumeiden vaikutuksen alaisena, oli tällä allaan aivan väärään vuodenaikaan tarkoitetut renkaat, jotka olivat vielä kuluneet täysin sileiksi. Julkaisun kommenteissa ihmetellään, kuinka kyseisillä renkailla pysyy yleensä tielläkään.

– Sitä hekin ihmettelivät, Pasterstein kommentoi takaisin ja kertoo tapauksen menevän syyttäjän kautta käräjäoikeuteen.

Lue myös:

    Uusimmat