Poliisi varoittaa mies ja alkoholi -ilmiöstä: "Yllättävän huono yhdistelmä"

Poliisi jakaa vinkkinsä talviliikenteeseen ja pikkujoulun viettäjille – näin kannattaa toimia nyt taksien kanssa 4:08
Ylikomisario ja liikennevalvontatoiminnon johtaja Dennis Pasterstein jakoi vinkkinsä talviliikenteeseen ja pikkujoulun ajalle.

Kohta kuumimmillaan oleva pikkujoulusesonki ja talvi voivat tuoda lisää haasteita liikenteeseen.

Pikkujoulujen aikaan kaupungeissa liikutaan yleensä ahkerasti takseilla. Pirssin valinnassa kannattaa olla tarkkana, muistuttaa ylikomisario ja liikennevalvontatoiminnon johtaja Dennis Pasterstein. 

Ensiarvoisen tärkeää on, että taksista löytyy asianmukainen hinnasto ja kuljettajakortinkin on syytä olla näkyvissä. Jos näitä ei ole, ei Pasterstein suosittele auton kyytiin astumista.

– Siinä voi käydä niin, että tulee melkoinen lasku ja riita-asia, jota on hankala selvitellä jälkeenpäin.

– Erilaiset aplikaatiot ovat turvallisia, koska niissä maksu suoritetaan etukäteen, matkat on jo sovittu ja kuljettajankin pitäisi olla tiedossa.

Valvontaisku paljasti "turhan paljon" rikkomuksia

Poliisi valvoo tällä hetkellä takseja erityisen ahkerasti ja valvontaiskujakin on tehty paljon.

– Muutama viikko sitten tehtiin 120 tarkastusta, joista 40 (taksia) sai sakon tai liikennevirhemaksun erilaisista rikkomuksista.

Liikenneturvallisuuteen liittyviä rikkeitä ei löytynyt, vaan rikkeet liittyivät taksilupiin ja kuljettajakortteihin sekä maksuista ilmoittamisiin.

– Aika lieviä, mutta turhan paljon, jos noin 30 prosenttia sai sanktion rikkomuksista, Pasterstein toteaa.

Pikkujoulusesongin aikaan poliisi tekee myös rattijuopumusvalvontaa erityisesti viikonloppuisin.

"Mies ja alkoholi" -yhdistelmä 

Mikäli olet lähdössä viettämään pikkujouluja, Pasterstein vinkkaa varustautumaan ennen kaikkea hyvillä kengillä ja lämpimillä vaatteilla. Alkoholia kannattaa nauttia kohtuudella.

– Normiviikonloppuna Helsingissä mies ja alkoholi -yhdistelmä on mukana noin 80 prosentissa kaikista rikoksista, joissa ollaan asianomistajana tai rikoksesta epäiltynä. 

– Se on yllättävän huono yhdistelmä. Siinä tahtoo harkinta pettää tai sitten henkilö on niin huonossa kunnossa, että joutuu ryöstön tai pahoinpitelyn uhriksi.

Helsinki ja myös muu Suomi ovat kaikesta huolimatta hyvin turvallisia sekä yleisesti että liikenteen suhteen, Pasterstein kuitenkin rauhoittelee. 

Katso yllä olevalta videolta ylikomisario Pastersteinin haastattelu. Hän kertoo siinä tarkemmin, millaisia vaaranpaikkoja pikkujouluiluun liittyy.

Lue myös:

    Uusimmat