Pikkuinen Richard painoi syntyessään vain 340 grammaa – nuori selviytyjä pääsi ennätystenkirjaan

Maailman nuorimpana keskosena viikolla 22 syntynyt poika täytti vuoden ja on jo oppinut ryömimään kotonaan Wisconsinissa Yhdysvalloissa.

Richard Hutchinson syntyi 131 päivää liian aikaisin ja kaikkia odotuksia uhmaten on selviytynyt vaikeasta alusta huolimatta ja yhden vuoden ikään. Nyt vuoden ikäisenä Guinnessin ennätystenkirja on virallisesti nimennyt pojan nuorimpana keskosena syntyneeksi ja selviytyneeksi vauvaksi, kertoo Yahoo ja The Sun. Edellinen ennätys odotti rikkojaansa yli kolmen vuosikymmenen ajan.

Richard oli syntyessään pikkuruinen. 5.6.2020 vastasyntyneen käsi oli hänen äitinsä sormenpään kokoinen, hänen silmänsä eivät olleet vielä kehittyneet ja verisuonet kuulsivat ihon läpi. Poika painoi vain 340 grammaa, vähemmän kuin limsatölkki. Raskaus oli kestänyt 21 viikkoa ja kaksi päivää.

Richardin vanhemmat Beth, 36, ja Rick, 40, Hutchinson saivat lopulta viedä pojan kotiin kuuden pitkän sairaalassa vietetyn kuukauden jälkeen. Vanhemmat ovat edelleen epäuskoisia onnestaan, vaikka ennätyksen todistava sertifikaatti on ripustettuna perheen olohuoneen seinälle.

– Hän oli niin pieni, että olisi mahtunut mieheni kämmenelle, Beth muistelee.

Katso yllä olevalta videolta, miltä Richardin taival on näyttänyt!

Yllättäen synnytys käynnistyi

Bethille raskaus oli selvinnyt helmikuun alussa vuonna 2020. Ennen sitä hän oli saanut vuonna 2018 keskenmenon.

– Tajutessani odottavani Richardia olin onnesta soikeana. Tein seitsemän raskaustestiä varmistuakseni, nainen kertoo.

Beth on jo nuoresta aikuisesta asti tiennyt, että hänellä on munasarjojen monirakkulaoireyhtymä, eli PCOS. Häntä monitoroitiin aktiivisesti jo raskauden alusta asti, jotta voitiin varmistaa raskauden eteneminen toivotulla tavalla.

– Viikon 20 ultraääneni oli täysin normaali, eikä ollut minkäänlaisia viitteitä sille, että mikään olisi pielessä, hän muistelee.

Vain viikkoa myöhemmin Beth alkoi voida pahoin. Lääkärin vastaanotolla selvisi, että synnytys oli käsillä.

– En ollut edes tajunnut synnytyksen käynnistyneen, hän kertoo.

Beth kertoo panikoineensa, mutta oli yrittänyt pysyä positiivisena. He olivat Rickin kanssa yrittäneet saada vauvaa pitkään tuloksetta.

Selviytymismahdollisuus nollassa

Minnesotan lastensairaalan Minneapolisin klinikka yritti valmistaa pariskuntaa pahimpaan mahdolliseen uutiseen. Mikäli vauva syntyisi, olisi sillä nollan prosentin selviytymismahdollisuus.

48 tuntia tuosta keskustelusta, 5. kesäkuuta 2020 Richard Scott William Hutchinson kuitenkin syntyi. Lapsivesipussissa syntynyt pieni keskonen kiidätettiin vastasyntyneiden teho-osastolle. Tuoreet vanhemmat näkivät lapsensa neljä tuntia myöhemmin.

Ensikohtaaminen oli ollut tunteikas.

– En muista, kykenimmekö edes puhumaan, me vain itkimme, Beth muistelee.

Keskoselle tehtiin seuraavien kuukausien aikana useita verensiirtoja. Lisäksi hänellä oli verenmyrkytys ja hän oli kiinni kahdessa hengityslaitteessa.

Vanhemmat kuulivat vauvan itkevän ensimmäisen kerran neljän kuukauden ikäisenä.

– Hänellä kesti aika pitkään löytää oma äänensä ja nykyisin hän todellakin tietää sen, Beth kertoo.

Maito alkoi maistua

Aluksi keskosta syötettiin tiputuksen kautta ja sen jälkeen hän oli letkuruokinnassa. Kun Richard maistoi ensimmäisen kerran maitoa, oli vauva saman tien hullaantunut sen mausta.

– Silloin hän alkoi voida paremmin, Beth kertoo.

Kuuden kuukauden iässä Richard pääsi kotiin. Silloin poika painoi reilut 4,2 kiloa. Kotona poika on vahvistunut ja kehittynyt huimaa tahtia. 5. kesäkuuta perhe juhlisti pojan ensimmäistä syntymäpäivää. Samalla vanhemmat myös viimeistelivät paperityön Guinnessin ennätystenkirjan kanssa, jotta Richardia voidaan nyt virallisesti kutsua maailman nuorimpana syntyneeksi ja selviytyneeksi keskoseksi.

Pariskunta haluaa jakaa perheensä tarinan, jotta muut perheet vastaavanlaisissa vaikeissa tilanteissa voisivat tuntea toivoa.

– Monet perheet ovat lähestyneet minua ja aviomiestäni. He ovat kertoneet, että tarinamme on auttanut heitä jaksamaan. Sitä juuri halusinkin, Beth summaa.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: Kameraone, Yahoo ja The Sun

Lue myös:

    Uusimmat