Japanilaisvauva painoi syntyessään vain 268 grammaa – pääsi kotiin kuukausien tehohoidon jälkeen: "En tiennyt, selviytyykö hän"

Äitiyspakkauksen 2018 tuotteet esiteltyinä 2:10
Tiedätkö, mitä kaikkea äitiyspakkaus pitää sisällään?

Japanilainen poikavauva tuli maailmaan 25. raskausviikolla ja painoi syntyessään vain 268 grammaa. Viiden kuukauden tehohoitojakson jälkeen pojan paino on noussut yli kolmeen kiloon, ja hän on nyt päässyt kotiin.

Keion yliopistollisessa sairaalassa Tokiossa syntyi elokuussa poikavauva, joka painoi vain 268 grammaa. Pikkiriikkisestä tulokkaasta uutisoi muun muassa 9 News -sivusto.

25. raskausviikolla lääkärit totesivat, että lapsi oli lakannut kasvamasta ja sen henki oli vaarassa. Äidille tehtiin hätäsektio.

Sairaalasta kerrotaan, että vauva alkoi kasvaa tasaiseen tahtiin, ja imetys voitiin aloittaa. Kuukausia kestäneen hoitojakson jälkeen vauvan paino on kohonnut 3,2 kiloon. Hän voi hyvin ja on päässyt kotiin.

– Olen niin iloinen, että hän on kasvanut näin isoksi, koska en oikeasti tiennyt, selviytyykö hän, pojan äiti kertoo Economic Times -sivustolle. Lapsen paino oli noussut 12-kertaiseksi syntymäpainosta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Alle 300-grammainen ei välttämättä selviä

– Alle 300 grammaa painavien lasten eloonjäämisaste on alhainen, etenkin jos kyseessä on poikavauva, vauvaa hoitanut lääkäri Takeshi Arimitsu kertoi Kyodo News -sivustolle.

Japanissa vauva jää 90 prosentin todennäköisyydellä henkiin, jos se painaa syntymähetkellä kilogramman, kertoo 9 News -sivusto.

Keion yliopistollinen sairaala uskoo, että kyseinen lapsi on pienin vastasyntynyt poika, joka on jäänyt henkiin ja päästetty kotiin hyvinvoivana. 

Aiemmin pienimmän selviytyneen poikavauvan "titteliä" piti tiettävästi hallussaan vuonna 2015 syntynyt saksalaisvauva, joka painoi syntyessäään 274 grammaa. Samana vuonna syntyi myös maailman pienin tyttövauva, joka painoi 252 grammaa.

Lue myös:

    Uusimmat