Singaporelaisvauva painoi syntyessään vain 212 grammaa

Erittäin harvinaiset identtiset kolmoset syntyivät Alaskalaisparille: ”Mukana kolmen vauvan synnyttämisessä oli 27 henkeä” 1:53
Kesäkuussa kerroimme parista, joka sai identtiset kolmoset!

Singaporelaisessa sairaalassa syntyi kesäkuussa 2020 tyttövauva, joka painoi vain 212 grammaa, kertoo paikallinen Straits Times -media. Tämän vuoden heinäkuussa pienokainen pääsi kotiin sairaalasta ja painaa nyt 6,3 kiloa.

Singaporelaisvauva Kwek Yu Xuan painoi syntyessään vain 212 grammaa ja oli 24 senttimetriä pitkä. Vauva syntyi 9. kesäkuuta 2020, vähän ennen 25. raskausviikkoa.

BBC:n mukaan tytön uskotaan olevan pienin koskaan ennenaikaisesti syntynyt lapsi. Iowan yliopiston tietokannan mukaan aiempaa ”ennätystä” piti hallussaan vuonna 2018 syntynyt yhdysvaltalainen tyttövauva, joka painoi syntyessään 245 grammaa. 

Pre-eklampsia johti ennenaikaiseen synnytykseen

Singaporelaisvauvan äiti synnytti lapsen hätäsektiolla neljä kuukautta ennen laskettua aikaa sen jälkeen, kun hänellä diagnosoitiin pre-eklampsia. 

Pre-eklampsia on aiemmin raskautusmyrkytykseksi kutsuttu oireyhtymä, kertoo Terveyskylä. Yleisimpiä oireita ovat kohonnut verenpaine, valkuaisvirtsaisuus ja turvotus. Sivuston mukaan pre-eklampsian eli raskauteen liittyvän verenpaineoireiston syntytapaa ei vielä tiedetä. 

Sairaalahoidossa elämänsä ensimmäiset 13 kuukautta

Lapsi syntyi sairaalassa Singaporessa. Tyttöä hoitaneen sairaalan mukaan hänellä oli ”rajalliset selviytymismahdollisuudet”.

Lääkärit kertovat, että sairaalahoidossa lapsen terveydentila ja kehitys kuitenkin edistyivät toivotulla tavalla. Niinpä hän pääsi pois sairaalasta 9. heinäkuuta 2021, 13 kuukautta syntymänsä jälkeen. Silloin hän painoi 6,3 kiloa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Nyt elokuussa lapsi on vuoden ja kahden kuukauden ikäinen. Tytöllä on krooninen keuhkosairaus. Hän saa happihoitoa kotona. Lääkärit uskovat hänen vointinsa parantuvan ajan myötä.

Ennenaikainen synnytys oli äidille sokki

Äiti Wong Mei Leng, 35, kertoo paikalliselle The Straits Times -medialle tytön ennenaikaisen syntymän ja pikkuruisen koon olleen sokki. Hänen 4-vuotiaan esikoisensa synnytys oli sujunut normaalisti.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Sairaalakustannuksista selvittiin joukkorahoituksen avulla

Tytön vanhemmat pystyivät maksamaan pitkään jatkuneet sairaalahoidot joukkorahoituskampanjan avulla. Rahaa kerättiin Straits Timesin mukaan noin 300 000 Singaporen dollaria eli 188 372 euroa.

Sairaalahoidot eivät kuitenkaan maksaneet ihan niin paljon kuin perheelle oli lahjoitettu. Sairaalalaskulle tuli hintaa suurin piirtein 200 000 Singaporen dollaria eli noin 125 581 euroa. 

Hoitokulujen maksamisen jälkeen yli jääneestä summasta puolet pistettiin syrjään lapsen tulevia hoitokustannuksia varten ja puolet annettiin Give Asia -joukkorahoituspalvelulle muille apua tarvitseville perheille jaettavaksi.

Lue myös:

    Uusimmat