Serko Rantasen pikatehtävän resepti: Maa‐artisokkakeittoa, lämpimiä leipiä ja minttulabnehia
Pikatehtävän aineet
- Arla välimerellinen juustokuutio
- Maa-artisokka
- Vaalea leipä
- Tomaatti
Maa‐artisokkakeittoa, lämpimiä leipiä ja minttulabnehia

Maa-artisokkakeitto
- 2 dl kasvislientä
- 5-6 mukulaa maa-artisokkia
- 1 rkl currya
- 2 dl Arla kermaa
- suolaa
- pippuria
Kuori ja pilko maa-artisokat pieniksi paloiksi. Kuumenna kasvisliemi, kerma ja mausteet kallilassa kiehuviksi. Keitä maa-artisokkia seoksessa. Soseuta keitto blenderissä, kun maa-artisokat ovat kypsyneet.
Lämmin leipä
- 2 tomaattia siivuina
- 8 siivua vaaleaa leipää
- 1 pkt Arla välimerellinen juustokuutio
- Oliiviöljyä
- muutama lehti tuoretta basilikaa
- Suolaa
- Pippuria
- Oliiviöljyä
- Kirkastettua voita
Leikkaa leipä ja tomaatti siivuiksi. Grillaa leipä pannulla oliiviöljyssä ja kirkastetussa voissa. Grillaa tomaattisiivut samalla pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla.
Kerrosta leipä: Alle leipäsiivu, levitä päälle tomaattisiivut ja murenna päälle juusto, mausta oliiviöljyllä, basilikanlehdillä, suolalla ja pippurilla. Laita toinen leipäsiivu kanneksi ja uuniin 200 asteeseen 4 minuutiksi.
Minttu-labneh (minttujogurtti)
- 2 dl Arla turkkilainen jogurttia
- 5 oksaa tuoreminttua pieneksi silputtuna
- 1 rkl hunajaa
- Ripaus suolaa
Sekoita kaikki ainesosat ja tarjoile.