Pikatehtävä: Maa‐artisokkakeittoa, lämpimiä leipiä ja minttulabnehia

Kokkisota_pikatehtava_serko-7
Julkaistu 23.03.2017 20:11

MTV VIIHDE

Serko Rantasen pikatehtävän resepti: Maa‐artisokkakeittoa, lämpimiä leipiä ja minttulabnehia

Pikatehtävän aineet

  • Arla välimerellinen juustokuutio
  • Maa-artisokka
  • Vaalea leipä
  • Tomaatti

Maa‐artisokkakeittoa, lämpimiä leipiä ja minttulabnehia

Kokkisota_pikatehtava_serko-8

Maa-artisokkakeitto

  • 2 dl kasvislientä
  • 5-6 mukulaa maa-artisokkia
  • 1 rkl currya
  • 2 dl Arla kermaa
  • suolaa
  • pippuria

Kuori ja pilko maa-artisokat pieniksi paloiksi. Kuumenna kasvisliemi, kerma ja mausteet kallilassa kiehuviksi. Keitä maa-artisokkia seoksessa. Soseuta keitto blenderissä, kun maa-artisokat ovat kypsyneet.

Lämmin leipä

  • 2 tomaattia siivuina
  • 8 siivua vaaleaa leipää
  • 1 pkt Arla välimerellinen juustokuutio
  • Oliiviöljyä
  • muutama lehti tuoretta basilikaa
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Oliiviöljyä
  • Kirkastettua voita

Leikkaa leipä ja tomaatti siivuiksi. Grillaa leipä pannulla oliiviöljyssä ja kirkastetussa voissa. Grillaa tomaattisiivut samalla pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla.

Kerrosta leipä: Alle leipäsiivu, levitä päälle tomaattisiivut ja murenna päälle juusto, mausta oliiviöljyllä, basilikanlehdillä, suolalla ja pippurilla. Laita toinen leipäsiivu kanneksi ja uuniin 200 asteeseen 4 minuutiksi.

Minttu-labneh (minttujogurtti)

  • 2 dl Arla turkkilainen jogurttia
  • 5 oksaa tuoreminttua pieneksi silputtuna
  • 1 rkl hunajaa
  • Ripaus suolaa

Sekoita kaikki ainesosat ja tarjoile.